• Zo gaat straks het nieuwe winkelcentrum De Bangert er uit zien. Winkels en woningen op een plek.

    Aangeleverd

Eindelijk een winkelcentrum in de nieuwe wijk

HOORN De nieuwste woonwijk van Hoorn, Bangert en Oosterpolder, in het noordoostelijke deel van de stad groeit en dient als wijk een eigen winkelcentrum te hebben volgens de beleidsmakers in Hoorn. Een start is jaren geleden al gemaakt door op tijdelijke locaties een supermarkt van Deen en een vestiging van patatspecialist Van Ree te openen. Op zaterdag 12 mei wordt dan uiteindelijk het volledige nieuwe winkelcentrum geopend door burgemeester Jan Nieuwenburg.

Co Schipper

Een impuls waar de wijk al jaren op wacht, zo blijkt bij een rondgang. Gewacht is op een winkelcentrum waar alles te halen is wat een mens dagelijks nodig heeft. Van drogist tot warme bakker. Naast het winkelcentrum worden er ook 24 koopappartementen en 56 zorgappartementen opgeleverd. De zorgappartementen worden in gebruik genomen door cliënten van zorgverlener Wilgaerden.

De patatzaak van Van Ree staat er al een aantal jaren en dat is volgens Benno van Ree een prima beslissing geweest. "De kiosk die we daar indertijd neergezet hebben loopt prima en nu we in een splinternieuwe winkel zitten, zien we dat het nu al weer druk is. Bangert en Oosterpolder was de laatste wijk in Hoorn waar we geen vestiging hadden. Nu wel dus en dat is mooi." Ook regionale bakker Otten opent een zaak in het nieuwe centrum. Een woordvoerder van Bakkerij Otten ziet de kansen en de uitdaging. "Onze bakkerij aan de Koepoortsweg heeft capaciteit voldoende om nog een extra winkel te kunnen bedienen. Zo zijn onze vestigingen mooi verspreid over Hoorn en met deze zaak gaat het goedkomen, want we hadden al veel klanten die hier in De Bangert wonen."

SUPERMARKT Ook Geertje Meijer van Deen Supermarkten is dik tevreden. Ze spreekt van een hele erge mooie nieuwe winkel in een zeer compleet winkelcentrum. De nieuwe DEEN is met 1.500 m2 de grootste winkel van DEEN in Hoorn en is voorzien van de nieuwste inrichting en (vers)concepten. "wij gaan al op 8 mei open, maar we hebben geen officieel openingsmoment. Dat laten we zaterdag aan de burgemeester over, wanneer het winkelcentrum in zijn totaliteit wordt geopend. Wij gaan dinsdag gewoon om 8.00 uur open en besteden aandacht aan onze allereerste klanten."

GOEDE IMPULS Erich Dijk, bestuurslid van Stichting Bangert en Oosterpolder en voorzitter van het bewonersoverleg aldaar: "Dit is een hele goede impuls waar we al vele jaren op wachten. Het heeft wel veel te lang geduurd. Er wordt hier al gebouwd voor een periode van ongeveer 15 jaar. Toch is er 9 jaar geleden pas een supermarkt neergezet in een soort noodgebouw. Het is echt een verademing dat we nu eindelijk een volwaardig aanbod hebben aan winkels. Het zal druk worden tijdens de opening met wijkbewoners."

BREED AANBOD Naast de patatzaak en de bakkerij komt er een breed aanbod van winkels naar het nieuwe centrum. Er komen vestigingen van Het Kruidvat drogisten, een kapper, een opticien, een vishandel, een Chinees restaurant en een Readshop vestiging. Een totaalaanbod in een prachtig nieuw centrum in een mooie jonge energieke wijk.