• Modelbouw in 't Stadsplein, komend seizoen op het programma.

    eigen foto

Culturele route langs acht deelnemers Stede Broec

STEDE BROEC Maar liefst acht culturele instellingen slaan zondag 8 september de handen ineen voor een gezamenlijke opening van het culturele seizoen.

Van dans tot geschiedenis en van muziek tot jeugdtheater: Stede Broec bruist van de culturele activiteiten voor jong en oud. Zondag 8 september voert een culturele route langs acht verschillende instellingen die belangstellenden laten proeven van hun nieuwe aanbod.

Zo wordt bij Historische Vereniging Oud Stede Broec aan de Zessstedenweg in Grootebroek een doorlopende filmvoorstelling vertoond waarin men kan zien hoe Stede Broec er in de Gouden Eeuw uitzag en hoe het er aan toe ging. Aan diezelfde Zesstedenweg bevindt zich ook de Muziekschool Stede Broec waar men mee kan doen met een geluidenquiz, een zangworkshop of een proeverij van uiteenlopende instrumenten.

Nabij het Streekhof kan cultuur gesnoven worden bij de bibliotheek en in Het Postkantoor aan de Hoofdstraat geven sociaal-cultureel centrum 't Stadsplein en Theater Het Postkantoor verschillende voorproefjes van activiteiten, workshops en voorstellingen. Doe mee met een workshop hiphop-dans, schuif aan bij het voorleestheater (3+), of geniet van een drankje met live muziek in de theaterfoyer.

Aan de Industrieweg gaan de voetjes van de vloer bij Dansen Enzo met o.a. een 'proef'-zumbales, korte dansworkshops voor kids van 4 tot 11 jaar en natuurlijk lekker stijldansen. Ook Jongerencentrum Inventas aan de Raadhuislaan opent zijn deuren en laat graag de nieuwe frisse uitstraling zien. Er zijn diverse workshops en activiteiten voor jeugd en jongeren.


Bij De Wurf in Lutjebroek biedt Promejo op deze middag een knutselactiviteit, een springkussen, een stormbaan en een aantal spellen aan om het nieuwe seizoen mee te openen voor iedereen van 5 tot 15 jaar. Voor ouders is een informatiestand aanwezig.
De activiteiten vinden plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. Bij De Wurf loopt het programma van 14.00 tot 19.00 uur.

De initiatiefnemers, sociaal-cultureel centrum 't Stadsplein en Theater Het Postkantoor, hopen samen met de andere deelnemers een inspirerende impuls te geven aan de grote culturele diversiteit die Stede Broec te bieden heeft. Meer informatie over het programma en de verschillende locaties is de te vinden in een flyer die beschikbaar is bij elk van de deelnemende instellingen.