• Kunst & Cultuurmarkt op zondag tijdens het Cultuurweekend Hoorn.

    Benno Ellerbroek
  • Young Art op de Roode Steen, dit jaar wordt er een 'Prachtwacht' gemaakt.

    Benno Ellerbroek
  • De Poster van Gouden Heeren XVII, een voorproefje op vrijdagavond in Het Park.

    Op Roet

Cultuurweekend Hoorn vrijdagavond van start

HOORN "Proeven aan cultuur!", zo noemt de organisatie van het Cultuurweekend de driedaagse die Hoorn in het weekend wacht: van vrijdagavond de grote openingsmanifestatie in Het Park tot en met de Kunstmarkt en Ren 'm d'r Over op zondag.  
 

Over het weekend meldt de organisatie het volgende: 

"Vanavond is het zover: het Cultuurweekend Hoorn start op vrijdag 6 september om 19.00 uur met de feestelijke openingsavond bij Schouwburg het Park. Je kunt gratis genieten van de openingsvoorstelling 'Pie in the Sky' (reserveren voor deze gratis voorstelling via de website van het Park is zeer aan te raden. Vol = vol).

Daarnaast is er de première van het theaterstuk 'Gouden Heeren XVII' van Op Roet. De voorstelling is ook een paar keer te zien op zondag 8 september tijdens de kunstmarkt, bovenin de Boterhal.

Ook alle culturele instellingen van Hoorn, samenwerkend in Cultuur Hoorn,  presenteren zich. Zo kun je workshops volgen van het 'Instantkoor en –orkest' door Muziekschool Boedijn, meedoen aan de tekenworkshop 'Heel Hoorn Tekent' door De Blauwe Schuit of de interactieve workshop 'Samen kijken = meer zien' door het Westfries Museum.

En daarna worden er lekkere plaatjes gedraaid bij de Gouden Afterparty in de foyer van Het Park. De avond duurt tot 0.00 uur en de toegang is gratis!
 

Zaterdag 7 september: havenconcert, atelierroute, muziekschool...

Op zaterdag zijn er dan natuurlijk traditiegetrouw de Havenconcerten in de Karperkuilhaven met weer een heel mooi programma n de middag en avond. Ook is er de Open Atelierroute van de Boterhal en de open dag van Muziekschool Boedijn. 

Zondag 8 september: Kunst & Cultuurmarkt, Prachtwacht, waterspektakel...

Zondag is er de 15e editie van de Kunst- en Cultuurmarkt. Zo'n 150 kunstenaars komen vanuit alle windstreken en nemen je mee in hun wereld van creativiteit: schilder- en tekenkunst, fotografie, glaskunst, sieraden, beeldende kunst, brons en keramiek. Slenter door de Hoornse binnenstad en geniet van het vele straattheater, de open ateliers en natuurlijk de ontspannen sfeer. 
De theaters, musea en andere culturele instellingen uit de regio presenteren hun nieuwe programma op de cultuurmarkt. Dé plek om je te oriënteren en te laten inspireren. Verzamel tips en neem folders en flyers mee. En bezoek op het Dal het speciale Cultuurpodium met een gevarieerd programma. 
Speciaal voor de jeugd is er YoungArt op de Roode Steen. En in dit Rembrandtjaar staan alle creatieve activiteiten voor de jeugd in het teken van de Gouden Eeuw en deze 'Meester van het licht'. Rembrandt himself zal samen met de kinderen de Nachtwacht opnieuw creëren. Op twee grote doeken kunnen ze er een PRACHTWACHT van maken.

En dan is er ook nog vanaf 14.30 uur het waterspektakel 'Ren 'm d'r over' in de Hoornse haven. Als basis dient het verhaal van de Slag op de Zuiderzee en de heldenrol van de Hoornse matroos Jan Haring. De Halve Maen ligt aangemeerd aan het Houten Hoofd. Een aantal waaghalzen zal zo snel mogelijk over de boegspriet lopen om de vlag te pakken. Het waterspektakel wordt omlijst met een historisch programma over de Slag op de Zuiderzee.
 

Het belooft al met al een onvergetelijk weekend te worden. Zorg dat je erbij bent en laat je verrassen. Het complete programma vind je op www.cultuurweekendhoorn.nl