• Ans de Kok

Expositie-informatie in West-Friesland

WEST-FRIESLAND Een overzicht van exposities die deze week in de regio te zien zijn:

DE GOORN In het gemeentehuis Koggenland, Middenhof 2, exposeert de West-Friese koeienschilder Ruud Spil 'Koeien bij de Vleet'. De schilderijen zijn een ode aan het platteland. Expositie: tot 8 april, ma- vrij 9.00-12.00 uur, ma: 13.00–20.00 uur. www.ruudspil.com.

VENHUIZEN Kunstexpositie met papier, olieverf en steen in cultureel centrum De Triangel. Uiteenlopende werken van drie vrouwen op doek, van papier en in steen, te zien 16 en 17 en op 23 en 24 maart in de NH kerk tussen 13.00 en 17.00 uur. Opening: 16 maart om 14.00 uur. Toegang vrij, www.triangel-venhuizen.nl. (foto Ans de Kok)

ENKHUIZEN 'Collage' bij galerie Onopgemerkte Schatten, tot 14 april. Kunstwerken met thema of techniek 'collage'. Gastexposant: Mi-Lou Beugeling. Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker voor kunstenaars met een GGZ-achtergrond. Te zien dinsdag-zaterdag 10.00–17.00 uur. Kunst en Kitsch, Venedie 6.

HOORN Schilderen en keramiek bij De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a. Schilderijen met aquarelverf, gemengde technieken en werken geïnspireerd op kunstenaar James Sidney Ensor. Maandag t/m vrijdag van 9.00-16.30 uur, tot en met 26 april.

BOVENKARSPEL Expositie in 't Stadsplein, tot en met 28 maart, werk in olieverf, houtskool, kleurpotlood, potlood en pen van Fred Rood. Sociaal cultureel centrum 't Stadsplein, Hoofdstraat 17, 0228-515576, www.tstadsplein.nl.

ENKHUIZEN Tot eind april exposeert Roy Valentijn bij grand-café van Bleiswijk. Zijn werk is kleurrijk en kent een eigen beeldtaal.

BLOKKER Tot en met 26 mei is bij MAK Blokweer, Kloosterhout de foto-expositie Libellen en Vlinders van Rob Webeling te bezichtigen: woensdag-zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie te vinden op www.mak-blokweer.nl.

HOORN Dorine van Meel exposeert in de Hotel Maria Kapel. Phoenix's Last Song. Te zien tot en met 31 maart. In een ruimtevullende installatie, bestaande uit projecties van digitaal geproduceerde video's, voert de kunstenaar de legende op van de feniks die vanuit het paradijs naar de aarde vliegt om daar te sterven. Korte Achterstraat 2a, hotelmariakapel.nl.

HOORN De tentoonstelling Vrouwen in de Kunst I is tot en met 14 april te zien bij de Boterhal aan Kerkplein 39. In 2019 bestaat het Actief Vrouwenkiesrecht 100 jaar. In die 100 jaar is er veel veranderd en verbeterd. Curator Karin van Bodegom, beeldend kunstenaar en lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o., legde 21 vrouwelijke collega's verschillende vragen over het vrouwenkiesrecht voor. Het resultaat is in deze tentoonstelling te zien. Dinsdag tot en met zondag 14.00 tot 17.00 uur.

ENKHUIZEN In het Zuiderzeemuseum 'Mooi Samen', tot en met 5 mei: Fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra brengen de portretten van het verenigingsleven rond de voormalige Zuiderzee in beeld. Journalist Thijs Broer beschrijft de soms heel persoonlijke verhalen achter de (groeps-) portretten.

HOORN Meer dan vijftig kunstwerken van bijna twintig verschillende kunstenaars over Indië vormen een Indisch palet, te zien in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn, tot en met 10 juni. De werken zijn ter beschikking gesteld door kunstverzamelaars Rob Colauto en Yvonne van Peperstraten. Meer op wfm.nl/indisch-palet.