• Martinuscollege leerling Baukje ontvangt haar diploma First Cambridge Exam.

    Martinuscollege

Extra diploma voor Martinusleerlingen

GROOTEBROEK Vijftig leerlingen van het Martinuscollege uit Grootebroek hebben op feestelijke wijze hun diploma First Cambridge Exam in ontvangst mogen nemen. Een waardevol en wereldwijd erkend diploma en een mooie aanvulling op hun reguliere curriculum. Dat gebeurde in Alkmaar, geheel officieel en in dresscode met een afgevaardigde van de Universiteit van Cambridge die de diploma's uitreikte. 

Over het First Cambridge Exam meldt het Martinuscollege het volgende: 

Donderdag 1 november 2018 zijn op het Horizon College in Alkmaar, in aanwezigheid van onder andere een afgevaardigde van de Universiteit van Cambridge, de diploma's First Cambridge Exam (FCE) uitgereikt. Het was een feestelijke avond voor de leerlingen. Met dresscode 'formeel', een dj, toespraken en lekkere hapjes was het een mooie afsluiting van het eerste niveau Cambridge Engels.

Cambridge Advanced English

De meeste leerlingen die hun FCE gehaald hebben, zijn nu al bezig voor hun volgende diploma: Cambridge Advanced English (CAE). Hiervoor is het examen in leerjaar 5 gepland.

Wereldwijd erkend diplomaDe diploma's van Cambridge Engels worden wereldwijd erkend als bewijs dat leerlingen de beschikking hebben over een bepaald niveau Engels. Op het Martinuscollege is het mogelijk vanaf de brugklas Cambridge Engels te volgen.