Extra vrijwilliger op de shortlist

HOORN De jury van de Hoornse Vrijwilligersprijs heeft een extra naam toegevoegd aan de shorlist van voor prijs Vrijwilliger van het Jaar. Ook Bianca Hofmeier maakt kans op de prijs van 2018.

Bianca Hofmeier is door de jury toegevoegd aan de shortlist in de categorie Vrijwilliger van het Jaar toen bleek dat er plek was voor een nieuwe derde kandidaat; (eerder zegde een genomineerde af). Bianca is vrijwilliger voor de Kinderkledingbank. In de motivatie voor de nominatie wordt gemeld: "Ze is letterlijk elke dag met de Kinderkledingbank bezig, ook 's avonds en in de vakanties." Alles voor de kinderen, maar ook in tijden van crisis, als er snel voor vluchtelingen of na een huisbrand kleding en spullen geregeld moeten worden. "Al jaren lang." Zij staat naast Iris Bijleveld (Heel Hoorn Danst) en Jeroen Beerepoot (veelzijdig actief als buddy) op de shortlist van de jury.

VRIJWILLIGERSDAG De Hoornse prijzen worden uitgereikt op Vrijwilligersdag Nederland, donderdag 7 december, in de Oosterkerk. Tijdens een feestelijk programma met toespraken (wethouder Van Eijk) en optredens (stand-up comedie Westsaid en muziek van Mariska Strijder). Vanaf 21.20 uur worden winnaars bekendgemaakt.

MEER PRIJZEN In de categorie Junior vrijwilliger van het Jaar zijn er twee nominaties: Jeno Bot (16 jaar en actief bij Leekerweide) en Jannes Prins (17 jaar en voetbalscheidsrechter). In de categorie Vrijwilligers Organisaties van het Jaar zijn genomineerd: Coenstad Rollies (dansen en bewegen voor mensen met een beperking), Stichting B&O (buurt-, jeugd- en wijkwerk in Bangert&Oosterpolder) en Swim to fight Cancer (jong bestuur dat twee keer de haventocht-zwemtocht ten behoeve van KWF organiseerde).

UITREIKING De prijsuitreiking is toegankelijk voor mensen die zich eerder al hebben aangemeld bij Vrijwilligerspunt.