• Gemeente Medemblik

Gastles jonge mantelzorgers

MEDEMBLIK Een kwart van alle jongeren groeit op met ziekte en zorg in de thuissituatie. Zij zorgen voor een familielid met een beperking of een ziek of verslaafd familielid. Gemeente Medemblik, Mee & de Wering en het Vrijwilligerspunt willen aandacht besteden aan de jonge mantelzorger en ze ondersteunen waar dat kan. Daarom verzorgden ze vorige week gastlessen op de Dijk over en voor jonge mantelzorgers.

Wanneer ben je een jonge mantelzorger? Als je thuis voor iemand zorgt die ernstig ziek is, verslaafd, in de war of depressief. Of als je veel zorgt voor een familielid met een beperking. De jonge mantelzorger neemt veel taken over van de ouder(s).

WEINIG TIJD VOOR HUISWERK Hij of zij kan hierdoor zelf ook veel zorgen hebben. Of stress, vermoeidheid of psychische problemen ervaren. Veel jonge mantelzorgers cijferen hun eigen wensen en behoeften weg. Zij hebben weinig tijd voor huiswerk en om af te spreken met vrienden. Eigenlijk zijn zij zich vaak niet bewust van het feit dat ze een mantelzorger zijn.

Mee & de Wering de gemeente Medemblik en het Vrijwilligerspunt organiseerden een College Tour voor jonge mantelzorgers. Doel was om jonge mantelzorgers te leren herkennen. Daarnaast kregen ze informatie over welke ondersteuning ze kunnen krijgen of bieden aan een vriend(in).

Meer informatie lezen over (jonge) mantelzorgers? Ga naar www.medemblik.nl/mantelzorg.