'Geen flexwoning in Bangert&Oosterpolder'

HOORN Fractie Tonnaer heeft de Actiegroep van bewoners Bangert & Oosterpolder steun toegezegd in het streven om de mogelijke bouw van 50 flexwoningen op de locatie van de Deen noodwinkel in die wijk tegen te houden.

De bewonersgroep is een petitie begonnen tegen de plannen voor de flexwoningen. Fractie Tonnaer ondersteunt het protest met de stelling dat geplande flexwoningen, 'voor o.a. gescheiden mensen, uit de maatschappelijke opvang, arbeidsmigranten en vluchtelingen' niet als een 'soort woonkazerne' in een centrumgebied passen.

Eerder maakte de raadsfractie al duidelijk dat ook voor de wijk Nieuwe Steen een project van flexwoningen niet passend zou zijn. "Vanaf juni jl. heeft onze fractie zich tijdens vergaderingen van de raadscommissie al uitgesproken tegen de bouw van flexwoningen", stelt raadslid Simon Broersma in een steunverklaring aan de bewonerswerkgroep in Bangert & Oosterpolder.

Bijgaand de steunbrief van Fractie Tonnaer raadslid Simon Broersma aan (mede-wijkbewoners) de bewonersgroep in Bangert&Oosterpolder:  

Aan bewoners van Bangert OosterpolderBeste (mede)bewoners,

De gemeente Hoorn en Woningcorporatie Intermaris zijn van plan een wooncomplex van 50 flexwoningen te bouwen. Gedacht wordt deze te bouwen in Bangert Oosterpolder op de locatie van de huidige noodwinkel van Deen Supermarkten of in de Nieuwe Steen. De geplande flexwoningen worden gebouwd voor o.a. gescheiden mensen, uit de maatschappelijke opvang, arbeidsmigranten en vluchtelingen.

Fractie Tonnaer vindt dat kwetsbare mensen niet bij elkaar behoren te wonen in een soort woonkazerne met toezicht maar moeten kunnen wonen in een gewoon huis verspreid in verschillende wijken van de stad. De voorgestelde noodbouw past niet in het centrumgebied bij twee basisscholen en een splinternieuw winkelcentrum. De huidige kwaliteit van woningbouw in Bangert Oosterpolder willen we zo houden en nog verbeteren.

Onder leiding van Hugo Pijl is door bewoners van Bangert Oosterpolder een Actiegroep opgericht tegen de bouw van flexwoningen. De Actiegroep kan op onze steun rekenen. We roepen daarom alle wijkbewoners op de petitie tegen de bouw van flexwoningen te ondertekenen. De petitie is te vinden op de facebookpagina van de bewonersgroep Bangert Oosterpolder. Door meer handtekeningen van wijkbewoners wordt de invloed op de gemeenteraad vergroot om te stemmen tegen de bouw van flexwoningen.

Vanaf juni jl. heeft onze fractie zich tijdens vergaderingen van de raadscommissie al uitgesproken tegen de bouw van flexwoningen. Dankzij het verzet vanuit de wijk is Fractie Tonnaer extra gemotiveerd om vast te houden aan ons standpunt tegen de bouw van flexwoningen in zowel Bangert Oosterpolder als de Nieuwe Steen.

Wij wensen de bewoners en Actiegroep veel succes met hun acties.

Voor vragen en opmerkingen kunt u met ons contact opnemen: www.fractietonnaer.nl

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer.