• Gratis parkeren bij koopzondag Hoorn alleen op parkeerplaatsen aan de rand van de binnenstad.

    Theo Annes

Gratis parkeren aan rand binnenstad Hoorn op koopzondag

HOORN Gemeente Hoorn maakt melding van gratis parkeren aan de rand van de binnenstad tijdens de koopzondag. De eerste keer met deze mogelijkheid is bij de koopzondag van zondag 28 oktober. De gemeente reageert hiermee op vragen van ondernemers. 

Over het gratis parkeren tijdens koopzondag in Hoorn aan de rand van de binnenstad, meldt de gemeente het volgende: 

"Op koopzondag 28 oktober is het voor het eerst mogelijk om aan de rand van de binnenstad in Hoorn gratis te parkeren. Bezoekers kunnen op de volgende parkeerterreinen gratis parkeren op koopzondagen:

Lambert Meliszweg

Pelmolenpad

RAC-locatie

Transferium

Vale Hen

Parkeergarage 't Jeudje

Parkeergarage Schouwburg Het Park

De parkeerterreinen zijn ook herkenbaar aan automaten met groene stickers. Ook leiden speciale geel-groene borden langs de weg naar de parkeerterreinen. Bij de ingang van de terreinen staan ook groene borden, zodat de bezoeker zeker weet dat op het terrein parkeren gratis is.

Meer bezoekers

Het gratis parkeren op koopzondagen aan de rand van de binnenstad moet meer bezoekers naar de binnenstad trekken, het ondernemersklimaat verbeteren en het autoverkeer in het centrum verminderen.

Ondernemers vroegen al langere tijd om gratis parkeren op koopzondagen. Het college van B en W in Hoorn sprak dit voornemen ook uit. De gemeenteraad besloot in september 2018 gratis parkeren aan de rand van de binnenstad op koopzondagen zo snel mogelijk in te voeren.