• Bep Bregman-de Reus, Lydia Groot en Hugo van Driel (vlnr).

    Het Postkantoor

Hét Postkantoor pakt uit

BOVENKARSPEL Theater Het Postkantoor maakt zich op voor een nieuw theaterseizoen. Vanaf september is wederom een keur aan artiesten in het Bovenkarspelse theater te zien. De voorverkoop start zaterdag 19 mei om 10.00 uur in het theater.

Wethouder kunst en cultuur in Stede Broec, Lydia Groot, nam vorige week het eerste exemplaar van de seizoensbrochure 18/19 van theater Hét Postkantoor in ontvangst. Zij kreeg het exemplaar overhandigd door bestuursleden Bep Bregman-de Reus en Hugo van Driel. De seizoensbrochure is inmiddels verspreid in onder meer Stede Broec, Hoogkarspel, Venhuizen en de binnenstad van Enkhuizen. De brochure is ook op te halen in het theater. 

Populaire artiesten als Dolf Jansen, Angela Groothuizen, Henry van Loon, Paul de Munnik en Tim Knol keren met plezier terug naar Het Postkantoor. Niels van der Gulik en Joost Botman, Daniël Arends, Joris Linssen en Maarten van Rossem zijn inmiddels vaste bespelers van het theater en zijn dus ook volgend jaar weer te zien. Nieuwkomers zijn onder anderen Arie en Silvester, Fresku, Thomas Acda en Lenette van Dongen. Natuurlijk blijft het podium ook een springplank voor jong talent. Zo zijn komend seizoen ook festivalwinnaars Pieter Verelst, Anne Neuteboom, Alex Ploeg en Stefano Keizers te zien. Ook zijn de finalisten van de cabaretfestivals en het Prinses Christina Concours weer van de partij. Bijzonder toneel is er van Loek Peters (de bejubelde voorstelling 'Ma' naar de bestseller van Hugo Borst), Jack Wouterse, Esther Scheldwacht en Kees Hulst. De voorstelling 'Emma wil leven' is gebaseerd op de televisiedocumentaire van Jessica Villerius en schrijver Abdelkader Benali komt met een vertelvoorstelling over de sprookjes van 1001 nacht. Daarnaast maakt illusionist en mentalist Timon Krause zijn opwachting. Hij schopte het dit afgelopen seizoen tot de finale van 'Holland's got talent' en zal iedereen verbazen met zijn talent om gedachten te lezen.

Het volledige programma is ook te vinden op de website van het theater.

De kaartverkoop start op zaterdag 19 mei vanaf 10.00 uur aan de kassa. Vanaf 15.00 uur kan ook online besteld worden. Ook is het theater geopend op de Jaarmarkt op tweede pinksterdag.