• Gert Jan van Leijden

Handen uit de mouwen voor Egboetje

OOSTWOUD IVN West-Friesland gaat weer klussen op zaterdag 16 maart. Dan is het namelijk nationale NL Doet-dag. Deze landelijke vrijwilligersactie kent inmiddels ruim drieduizend deelnemers in Nederland.

IVN zoekt volwassen vrijwilligers die een dagdeel willen werken in het Egboetswater. Deelnemers zijn vanaf 9.00 uur welkom in het Egboetje (afslag Hauwert), Liederik 15. Er wordt tot ongeveer 13.00 uur geklust.

Het Egboetje is het het kleinste Natuur- en milieueducatie-centrum van West-Friesland. Het Recreatieschap Westfriesland heeft de kavel beschikbaar gesteld voor excursies aan scholen en educatie aan volwassenen. Het is op een natuurlijke manier ingericht om zoveel mogelijk soorten insecten, vogels en andere dieren waar te nemen. Het terrein is de laatste vijf jaar veel gevarieerder geworden, maar onderhoud blijft nodig.

Wat moet er zoal gebeuren? Het Egboetje presentabel maken voor het nieuwe seizoen, bomen en struiken snoeien, stormafval opruimen, takkenrillen ophogen, het natuurpad door het terrein goed begaanbaar maken voor groepen en schoolkinderen. Naast gereedschap wordt er ook gezorgd voor koffie, koek en traktaties.

Trek laarzen en makkelijke (regen)kleding aan en neem een lunchpakket mee. Vooraf aanmelden bij Ruud Dijkstra, 06-12509953 of r.dijkstra@ivn-westfriesland.nl.