• Gertjan Kreuk- Tulpenkeuring

Hans Mes wint met topscore

WERVERSHOOF Vorige week was er geen tulpenkeuring in Wervershoof vanwege de jubileumuitvoering van KaaBee-cabaret. Dit rust-weekend heeft de familie Mes geen windeieren gelegd. Hans en Ronald maakten de dienst uit in de A-groep met een score van respectievelijk 8,5 en 10 strafpunten en Lars Mes pakte met 13 strafpunten de winst bij de junioren.


Maurits Koeman was met 14,5 strafpunten de winnaar van de B-groep en bij de C-groep won Roel Kaagman voor de tweede keer dit seizoen. Ook leverde A.J.J. Langedijk nog een unieke prestatie. Hij wist van alle tulpen de poten goed te beoordelen. Een felicitatie waard. 
Naast het keuren van de tulpen kon men deze keuring ook deelnemen aan de soortenkennis. Aan veertig soorten tulpen moesten de juiste namen worden toegekend. De uitslag van deze soortenkennis wordt pas tijdens de laatste keuring bekend gemaakt. De goede scores van deze derde keuring hebben ervoor gezorgd dat de klassementen door elkaar zijn geschud en dat het nog niet te zeggen is wie er met de uiteindelijke eindoverwinning vandoor zal gaan.
Uitslagen derde tulpenkeuring:
A-groep: 1. Hans Mes 8,5 strafpunten, 2. Ronald Mes 10 strafpunten, 3. Mark Ruiter 12,5 strafpunten
B-groep: 1. Maurits Koeman 14,5 strafpunten, 2. Theo Koomen 17 strafpunten, 3. Henny
Stroet en Gertjan Kreuk 19 strafpunten
C-groep: 1. Roel Kaagman 19,5 strafpunten, 2. Rob Bakker 23,5 strafpunten, 3. Anouk Boots 26
strafpunten
Junioren: 1. Lars Mes 13 strafpunten, 2. Judith Bakker 15,5 strafpunten, 3. Esther Bakker 16,5
strafpunten
Aanstaande vrijdag 15 februari is de vierde tulpenbeoordelingswedstrijd. Tevens kan je meedoen aan de tweede soortenkennis. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19.00 uur in de Schoof in Wervershoof. Meer info op www.tulpenbeoordeling.nl.