• Westfriesland Events Ironman

Help mee als vrijwilliger bij Multisport Festival

HOORN De eerste editie plaats van het Multisport Festival Westfriesland vindt op 5, 6 en 7 juli plaats. Dit grootse triatlonspektakel dat onderdeel is van Ironman, bestaat uit een tweetal triatlons, een Nightrun en IronKids en heeft de ambitie de komende jaren uit te groeien tot een groots evenement.

Om de eerste editie van dit evenement tot een succes te maken, is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die hen kunnen ondersteunen. "Zonder enthousiaste vrijwilligers geen evenement. Door een leuke vergoeding is dit interessant voor zowel verenigingen als voor individuele vrijwilligers die het leuk vinden om onderdeel te worden van de Ironman-family."
Begin juli wordt de triatlon voor de eerste keer georganiseerd in deze vorm. De West-Friese gemeentes hebben de primeur met het eerste Multisport Festival. Het programma zal er als volgt uit gaan zien: op vrijdag 5 juli vindt de Nightrun, een 5 km funloop in de avonduren, plaats. Voor zaterdag 6 juli staat de IronKids jeugdwedstrijden voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar op de planning, evenals de 4184, sprintafstand triatlon (400 m zwemmen, 18 km fietsen, 4 km hardlopen)

Zondag 7 juli behelst het programma de 5i50, dit is olympische afstand triatlon (1500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10km hardlopen). Voor de eerste editie worden meer dan 1000 atleten verwacht die verspreid over het weekend deel zullen nemen aan de diverse evenementen. Voor meer informatie over het evenement, kijk dan op de site: http://eu.ironman.com, zoek op Westfriesland.
VRIJWILLIGGERS NODIG Een onmisbare factor bij dit soort evenementen zijn de vrijwilligers. "Voor de periode van 4 t/m 7 juli kunnen we dan ook vele handen gebruiken." Als beloning van de diensten is er naast een shirt, tasje en lunchpakket voor elke vrijwilliger een vergoeding beschikbaar. "Deze vergoeding van 5 euro per uur kan ten goede komen van een vereniging, korting op een startbewijs of voor het goede doel. (Een thuis in het ziekenhuis, red.) Zeker voor een vereniging is dit een leuke en eenvoudige manier om extra inkomsten te generen."
Voor meer informatie over tijdstippen, posten en aanmelden kunnen geïnteresseerden terecht op : https://ironmanvlunteersned.wufoo.com/forms/ms0umgo1kf9way/