• Bakkerijmuseum
  • Zelf koekjes bakken is het allerleukst.

    Bakkerijmuseum

Herfstvakantie in Bakkerijmuseum met appelbollen en taaitaai

MEDEMBLIK In de Bakkerijmuseum is het in koude maanden, in de geur van speculaas en chocolade, lekker toeven. Bakkers zijn bezig, kinderen mogen meehelpen en zelf een activiteit doen tot en met 28 oktober. Het museum staat momenteel volop in de landelijke belangstelling.

Televisie en andere media maken steeds meer programma's over lokale en seizoensgebonden producten.
In Medemblik is daar grote historische kennis over en dat wordt steeds meer ontdekt. In het Bakkerijmuseum werken ze niet anders dan met lokale producten en historische en regionale recepten.

APPELS De appels voor de appelbollen in de herfstvakantie zijn wel erg lokaal; de appelboom staat in de achtertuin van het museum. In die verse appels schuilt een deel van het geheim van de lekkere smaak van de appelbollen, die voor alle bezoekers in het museum bij de koffie te verkrijgen is. De andere factoren voor de legendarische bollen is bakkersgeheim, maar bezoekers kunnen wellicht na lang aandringen wat informatie van de bakker ontfutselen.

Naast de appelbollen zijn er ook seizoenslekkernijen zoals taaitaai en gevulde speculaas. Alle jonge bezoekers mogen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, een herfstkoekje maken. Daarna kunnen ze het gebakken koekje versieren. Tegen betaling van 2 euro extra kunnen de kleine bezoekers met marsepein aan de slag.

Er wordt geschilderd met chocolade. Deze bakkerskunst is bijna verloren gegaan, maar wordt in het Bakkerijmuseum nog hartstochtelijk bedreven met mooie resultaten. De organisatie biedt dit ambacht aan zelf te leren in cursusvorm.

Meer informatie over de activiteiten via www.deoudebakkerij.nl of bel met 0227-545014. Het museum is gevestigd aan de Nieuwstraat 8 in Medemblik.