• De Poolse pianist Andrzej Wiercinski geeft concert in de Medemblikker Bonifaciuskerk.

    Holland Music Sessions

Holland Music Sessions 2018 op nieuwe locaties in West-Friesland

ENKHUIZEN Tot met 31 augustus vindt voor de 29e keer The International Holland Music Sessions plaats. West-Friesland wordt opnieuw aangedaan met concerten in de Drommedaris te Enkhuizen. Nieuw dit jaar zijn de locaties Bonifaciuskerk in Medemblik en Theaterkerk Hemels in Twisk.

Voor het vierde opeenvolgende jaar zijn deze druk bezochte concerten te beluisteren in de Drommedaris. Op zondag 29 juli wordt de reeks van vijf zondagochtend koffieconcerten gestart met een optreden van Maxime Snaters (NL), René Timmers (NL) en Noriko Yabe (Japan). Na het concert staat er een heerlijke lunch klaar voor 12,50 euro. Het volledige programma is te vinden op de website van de Drom.

150 CONCERTEN TIHMS biedt een uniek, internationaal platform voor jonge gepassioneerde toptalenten op piano, viool en cello. Dit jaar komen er in totaal 125 studenten uit dertig verschillende landen. Zij verzorgen meer dan 150 concerten en openbare masterclasses op verschillende locaties in Noord-Holland en Friesland.

POOLSE PIANIST De series en losse concerten in Noord-Holland wordt dit jaar uitgebreid met concerten in de Bonifaciuskerk te Medemblik en de Theaterkerk Hemels in Twisk. Donderdag 2 augustus geeft de 22-jarige, Poolse pianist Andrzej Wiercinski op de Grotrian vleugel in de Bonifaciuskerk een pianoconcert met werken van Scarlatti, Bach/Busoni, Beethoven en Chopin. Later in augustus wordt voor het eerst Theaterkerk Hemels bezocht. Op zaterdag 18 augustus geeft het Bell Trio met Ekaterina Glazunova, Anna-Lucia Costiuc en Alla Belova uit Rusland een klassiek concert.

Meer informatie over TIHMS is te vinden op www.tihms.com.