Home-Start in Medemblik

MEDEMBLIK In het kader van de Innovatieagenda wordt in 2018 het Home-Start-programma in de gemeente Medemblik aangeboden aan gezinnen met kinderen van 0-14 jaar. Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning door vrijwilligers aan gezinnen, die (tijdelijk) een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Home-Start wordt in deze regio uitgevoerd door Humanitas West-Friesland in opdracht van de gemeente Medemblik.

De vrijwilliger van Home-Start ondersteunt bij de problemen die het gezin dagelijks ervaart. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vraag staat centraal. De vrijwilligers, die zelf ervaring hebben als opvoeder, bieden ondersteuning, een luisterend oor, vriendschappelijk contact en praktische hulp bij de gezinnen thuis.

Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Ook wordt voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen.
Voor Home-Start wordt gezocht naar enthousiaste, ervaren opvoeders, die goed kunnen luisteren, positief in het leven staan en een open, geïnteresseerde houding hebben. De vrijwilligers van Home-Start krijgen een uitgebreide training, voordat ze in een gezin aan de slag gaan.

Wil je graag wat voor een ander betekenen? Lijkt het je waardevol om vanuit eigen opvoedervaring een gezin te ondersteunen?
Neem dan eens een kijkje op www.home-start.nl of neem contact op met Christine Samsom, coördinator van Home-Start,: tel. 0610959288.