• Vanaf 14.30 uur ook in Obdam een Bevrijdingsfestival.

    De Brink

In Hoorn én Obdam Bevrijdingsfestivals

WEST-FRIESLAND In Hoorn begint om 11.00 uur het kinderdeel van het Bevrijdingsfestival op de Roode Steen (met achtergrondmuziek en springkussens) terwijl om 16.00 uur het grote muziekgebeuren begint tot aan 23.00 uur. Maar niet alleen Hoorn, ook Obdam heeft een Bevrijdingsfestival, voor de derde keer al weer. Vanaf 14.30 uur op bevrijdingsdag, georganiseerd door De Brink. 

Over het festival in Obdam meldt de organisatie het volgende: 

"Bevrijdingsfestival De Brink Obdam. Geef de vrijheid door!

Op 5 mei vieren wij onze vrijheid, elk jaar opnieuw. Laten wij ons blijven beseffen dat het een groot goed is dat wij in vrijheid leven en laten wij onze vrijheid vieren!

Om die viering volop kracht bij te zetten, organiseert De Brink Obdam voor de derde keer een spetterend bevrijdingsfestival op het Kerkplein. Van 14.30 tot 22.00 uur kan jong en oud genieten van het samenzijn, heerlijke muziek, een feestelijke stemming, een drankje en een hapje. En wat is er nu mooier dan dat de entree voor dit heerlijke evenement….helemaal gratis is?

De organisatie is er reuze trots op dat burgemeester Rob Posthumus en wethouder Win Bijman het festival zullen openen. Zij geven vervolgens ‘de vrijheid’ én het stokje door aan de Wognumse band BiGGiG. Deze heerlijke bigband richt zich  voornamelijk op de jazzy kant van het bigband genre. Ook de meidenband MiXXT (een meidenband met 6 zangeressen!) zal een spetterend optreden verzorgen. MiXXT kent een uiterst gevarieerd repertoire dat zij op een verrassende manier presenteren. Ook de coverband Spangle komt optreden tijdens het festival! Spangle brengt nummers van nu, afgewisseld met klassiekers zoals Born to be Wild en Proud Mary. Kortom, Spangle staat garant voor een feestje! Na het, ongetwijfeld sprankelende optreden van Spangle, is het de beurt aan Portland Row met hun Alt Rock-repertoire. Portland Row kent een geheel eigen stijl; enigszins beinvloed door de muziek van onder meer Pearljam.

En dan is daar de, relatief nieuwe, band KRENTENBRØØD. Een formatie uit Schagen die aardig aan de weg timmert. Het gezelschap staat voor plezier en gezelligheid met herkenbare muziek uit het vorige Millenium. Werkelijk iedereen van jong tot oud zal deze muziek uit de 80’er en 90’er jaren aanspreken. Met een prachtig eigen geluid worden nummers in stijlen als Pop, Motown, Disco, Rock & Roll, van stevig tot ballads, op eigen en unieke wijze gebracht.

Naast al deze geweldige live optredens heeft de organisatie DJ-Reks bereid gevonden om te komen draaien op het festival. Reks is een coole, jonge deejay die er, tussen de optredens door, gegarandeerd ook een feestje van weet te maken!

Ook voor de inwendige mens is natuurlijk gezorgd, want zo’n festival maakt dorstig en hongerig. Op het festivalterrein staat een mobiele bar waar u een vloeibare versnapering kunt kopen en Restaurant De Amathist verzorgt de meest heerlijke broodjes.

Bent u na afloop van het festival nog helemaal in feeststemming? Dan kunt u natuurlijk nog even naar Nelly’s voor een drankje.