• De zomervakantie start in Wognum met Huttendorp.

    Huttendorp Wognum

Huttendorp in Wognum

WOGNUM Wognum is bij de start van de zomervakanties de volgende locatie voor de serie Huttendorpen in West-Friesland. Twee dagen wordt er getimmerd en gebouwd. En gespeeld. Want er staat uiteraard meer dan 'de mooiste hut' op het programma. In Wognum staat van pannenkoeken eten met z'n allen tot en met een spooktocht en een bonte avond voor de oudere jeuggroepen op het programma.Thema is dit jaar: "Ruimtevaart".   

De kids worden om 09.00 uur verwacht bij de brug aan de Grote Zomerdijk 11a. "Vanwege de opstopping die we elk jaar creëerden hebben wij besloten dat de presentie op het terrein wordt afgenomen", meldt de organisatie. Als de ouders zijn uitgezwaaid zullen de groepjes kinderen raketten, ufo's of andere ruimteschepen in elkaar gaan timmeren, terwijl tussendoor spelletjes worden gedaan. De kinderen van schoolgroepen 4 t/m 6 vertrekken om 18.15 uur op de zaterdag, terwijl de oudere groep blijft voor avond- en nacht avontuur: slapen in de eigen hut. 

De tweede dag zondag staat in het teken van afbouwen en versieren van de hut, tot en met het kijkhalfuurtje vanaf 16.00 uur, voor ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes en buren. "De prijsuitreiking is om 16:30 uur, daarna gaan alle hutten tegen de vlakte. Sterke ouders zijn van harte welkom om de hutten te helpen afbreken."