• Ice Bucket challenge in De Goorn voor Klimaatneutrale gemeente in 2020

    PvdA/GroenLinks

Ice Bucket in De Goorn

DE GOORN PvdA/GroenLinks combinatie in Koggenland vraagt het gemeentebestuur om extra aandacht voor klimaatmaatregelen die ertoe leiden dat Koggenland in 2020 'klimaatneutraal' zal zijn en op weg is om onafhankelijk van gas te worden. Leden van de partijen hielden daartoe een Ice Bucket Challenge, compleet met emmers vol ijs in een optocht door het winkelcentrum in De Goorn. 

Over de actie meldt Pvda/GroenLinks het volgende: 

"hallo Koggenland, wat wonen we hier fijn. Zijn we eigenlijk duurzaam? Ja, willen we dat zijn? Zonnepanelen, elektrisch en gasvrij…Onze kinderen zijn weer blij". Dat was de tekst die werd gezongen op refrein van het luizenmoederslied. PvdA-ers en GroenLinkers liepen in ganzenpas door het winkelcentrum van de Goorn.

Hiermee vestigden zij de aandacht op het klimaatvraagstuk en riepen ze de gemeente en de burgervader op om te investeren in klimaatneutrale maatregelen zodat Koggenland in 2020 het keurmerk klimaatneutraal kan dragen.

De gecombineerde lijst van PvdA/GroenLinks, met steun van D'66, heeft in het verkiezingsprogramma vergaande duurzame maatregelen aangekondigd. Ze vinden de huidige inzet van de gemeente minimaal. "Het huidige college heeft te weinig geïnvesteerd in duurzaamheid en energiemaatregelen, zegt Karin van der Gaast, ze is lijsttrekker van de gezamenlijke lijst. "Koggenland is ook verantwoordelijk voor onze toekomstige generaties en de aardbevingschade in Groningen. Door energie-maatregelen te nemen investeren we in onze luchtkwaliteit en worden we onafhankelijk van de gasvoorziening. Meer info er op website pvdagroenlinkskoggenland.nl en op Youtube: http://youtu.be/PgCdLieIlDM