• IJsjes bij het afscheid van Juf Vera van de Uilenburcht in Grootebroek.

    De Uilenburcht

IJsje eten met juf Vera

GROOTEBROEK 'Skoftig lekker ois' was er woensdag 10 juli op het schoolplein van De Uilenburcht. En alle leerlingen en leerkrachten mochten een ijsje komen halen. De gelegenheid was het afscheid van juf Vera Broersen. Juf Vera nam afscheid van groep 1/2 van De Uilenburcht én van 43 jaar onderwijs in Grootebroek. Logisch dat er woensdagochtend speciaal voor haar een rode loper en erehaag was. "Wij danken Vera voor wat zij in al die jaren voor vele kinderen in de Streek heeft betekend." 

Al een tijdje was het afscheid aangekondigd. Posters op de ramen van de school lieten zien dat Vera de school zou gaan verlaten. Woensdag was het zover. De Uilenburcht over 'hun' juf Vera, die ooit ook kind van de Uilenburcht was: 

"Prachtig hoe Vera aan het eind van de ochtend via de "rode loper " afscheid heeft genomen van de kinderen, collega's en ouders. Luid joelend werd Vera in de erehaag toegejuicht. Vrijdag 12 juli wordt het afscheid intiem met het team gevierd. 

De Uilenburcht neemt afscheid van een bevlogen leerkracht die 43 jaar op de school werkzaam is geweest. Zelfs als kind heeft zij De Uilenburcht bezocht. Toen nog Teresia kleuterschool.
Alle ontwikkelingen binnen de school heeft zij meegemaakt en in praktijk gebracht. Haar specialiteit lag bij het jonge kind, waarbij het spel bijdraagt aan de ontwikkeling van het jonge kind. "De digitalisering was er vroeger niet", aldus Vera. Maar ook op dit punt is Vera in die jaren meegegroeid.


De Uilenburcht moet het zonder haar doen. Maar de collega's en kinderen zullen vaak terugdenken aan haar bevlogenheid , inzet en liefde voor het jonge kind.