• Een secuur werkje, bijen houden.

    Nederlandse Bijenhoudersvereniging

Imkers houden open huis

BENNINGBROEK Het is komend weekend, zaterdag 14 en zondag 15 juli, in heel Nederland Open Imkerdagen. Veel afdelingen van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging zetten de deuren deze twee dagen gratis open voor bezoekers. Ook de imkerij in Benningbroek aan de Oosterstraat 56.

Benieuwd naar het werk van een imker? Weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? Kom dan langs. Voor het negende jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging deze Landelijke Open Imkerijdag.

Tijdens het open huis van de bijenhoudersvereniging ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijke maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en je gaat in bijenkast op zoek naar de koningin.

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Hun voortbestaan is in gevaar. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld.

Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80 procent is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op.

Kijk voor alle programma's op www.bijenhouders.nl. Meer weten? Bel 06-83071726. De imkerij is open op 14 en 15 juli van 10.00 tot 16.00 uur.

Op het programma staan onder andere een bezoek aan de bijenstal met rondleiding door de tuin en uitleg over het leven van de bijen. Verder is er een demonstratiekast met bijen achter glas te zien. Leuk voor kinderen: zoek de koningin. En er wordt naast koffie en thee koek en honing rechtstreeks van de imker geserveerd.