• Wil jij met deze kinderen elke week iets creatiefs, iets met spel of ontspanning ondernemen?

    Pisa

Inloophuis Pisa zoekt begeleider Kindertijd

HOORN Pisa is een gastvrij inloophuis waar mensen uit West-Friesland terecht kunnen voor lotgenotencontact, een gesprek en activiteiten, gericht op het omgaan met de gevolgen van kanker. Dat geldt ook voor familieleden en vrienden van mensen met kanker of hun nabestaanden.

Pisa ontplooit activiteiten voor veel verschillende doelgroepen. Een van deze groepen betreft kinderen tussen 5 en 12 jaar die geconfronteerd worden met kanker en verlies binnen het gezin of de naaste familie. Elke veertien dagen komen de kids van Kindertijd op woensdagmiddag bij elkaar. Tijdens deze middagen is er telkens een andere activiteit; iets creatiefs, iets met spel, koken of ontspanning, soms een leuk uitje. Er wordt zoveel mogelijk spelenderwijs aandacht besteed aan de thuissituatie. De kinderen ervaren Kindertijd als gezellig en door het contact met lotgenootjes in Pisa beseffen zij dat ze niet de enige zijn.

In verband met het vertrek van een van de begeleiders van deze groep is het inloophuis op zoek naar een nieuwe begeleider. 

De kandidaat is verantwoordelijk voor de organisatie, voorbereiding en uitvoering van Kindertijd en de communicatie met de ouders van de kids. Verder neem je deel aan diverse overlegmomenten. Kennis en ervaring met het werken met kinderen is belangrijk voor het goed uitvoeren van deze functie alsmede kennis en ervaring op gebied van ontwikkelingsfasen van kinderen, de gevolgen van ernstige ziekte en overlijden binnen het gezin en mogelijke gevolgen voor het (gedrag van het) kind.

In jouw basispakket zitten flexibiliteit, creativiteit, humor, teamspirit, goede contactuele vaardigheden en goed om weten gaan met feedback.

De vrijwilligers krijgen een gedegen voorbereiding middels de basistraining, structurele ondersteuning op de werkvloer en regelmatige bijscholingen. Bovendien zijn ze tijdens de werkzaamheden WA verzekerd. Vergoeding van gemaakte reiskosten tot een actieradius van 20 kilometer.

Meer weten of solliciteren? Neem contact op met Wiek Luza, coördinator, tel: 06-13692005.