• Laurens Morel

Inschrijven voor zeilrace

MEDEMBLIK De Kustzeilers 24 Uurs zeilrace wordt dit jaar uitgebreid met een doublehandedklasse.

Naast inschrijven voor volbemande wedstrijdklassen en de tocht kunnen nu ook schippers met slechts een bemanningslid zich inschrijven in de ORC klassen. Een nieuwe uitdaging in de prestigieuze tocht van een etmaal over het IJsselmeer, Markermeer, Wadden- en Noordzee.

De inschrijving is gestart op 1 april en verloopt via de website www.24uurszeilrace.nl.

Op vrijdagavond 24 augustus klinkt op 14 locaties rondom het Marker- en IJsselmeer het startschot voor de grootste zeilrace voor zeiljachten in Noord-Europa. Een etmaal later finishen de naar schatting 600 boten voor de kust van Medemblik. "Uit evaluaties bleek dat er behoefte was aan een doublehanded klasse", vertelt de voorzitter van het Kustzeilers 24 uurs Zeilracecomité Klaas Jan Kroon.

"Je ziet bij wedstrijden dat steeds meer schippers doublehanded willen zeilen, omdat ze moeite hebben een complete bemanning bij elkaar te krijgen. Dat geluid horen we nu ook voor de 24 Uurs Zeilrace. We hopen hiermee eveneens een andere categorie zeilers te enthousiasmeren om mee te doen aan deze unieke zeilrace."

Net als vorig jaar kunnen alle deelnemers aan de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace zich aanmelden voor het track en trace systeem. Via mobieltje, pc of tablet met internetverbinding kunnen de geronde boeien worden ingevoerd en zien de deelnemers meteen hoeveel mijlen ze tot dan toe hebben afgelegd. Voor de wedstrijdklasse is het track en trace systeem zelfs verplicht dit jaar.