• Waarnemend burgemeester Jan Franx.

    Gemeente Koggenland
  • Op 1 april werd Jan Franx benoemd tot waarnemend burgemeester van Koggenland door commissaris van de Koning Arthur van Dijk .

    Elmer van der Marel

Jan Franx nieuwe burgemeester Koggenland

DE GOORN Jan Franx treedt per 8 april aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. De commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft de heer Franx maandagavond 1 april benoemd. Franx kent het Westfriese goed, hij is getrouwd in De Goorn, woont in Enkhuizen en is daar ook tien jaar wethouder geweest. Momenteel is hij wethouder van de gemeente Gooise Meren.

Waarnemend burgemeester Franx: "Ik voel me bijzonder vereerd dat ik benoemd ben als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. Ik heb enorm veel zin om dit mooie ambt te vervullen en samen met inwoners, ondernemers, raad, college en medewerkers alle dorpen, kernen en buurten van Koggenland verder vorm te geven. Ik ken de gemeente goed: mijn vrouw komt uit De Goorn en mijn schoonmoeder heeft hier tot haar 91e gewoond. Mijn vrouw en ik zijn destijds ook in De Goorn getrouwd. Ik kijk terug op een mooie tijd als wethouder in Gooise Meren en daarvoor als wethouder in Enkhuizen. Ik mocht de afgelopen vier jaar samen met mijn collega's in het college de nieuwe gemeente Gooise Meren op koers brengen. Ik ben blij en trots om nu in Koggenland aan de slag te gaan."

De gemeente Koggenland verheugt zich op de komst van de heer Franx. Nico Bijman, namens de fractievoorzitters: "De heer Franx is een daadkrachtig 'mensen-mens', een verbinder. Het is een burgervader waar wij alle vertrouwen in hebben."

De komende tijd zal de waarnemend burgemeester vooral gebruiken om kennis te maken met de organisatie en de inwoners en ondernemers in Koggenland.

De vacature voor een vaste kroonbenoemde burgemeester is voortijdig stopgezet. Het is nog niet bekend wanneer deze procedure opnieuw start. De huidige burgemeester Rob Posthumus is per 1 april gestopt, vanwege het bereiken van de 70-jarige leeftijd.