• Just Us is een jonge coverband uit Hoorn die diverse nummers gaan spelen van Avicii, The Script en One Republic.

    Just Us

Jonge coverbands op podium

'Battle' tussen vier West-Friese coverbandjes

Joyce Mul

WOGNUM De bandwerkgroep van Everland houdt woensdag 9 mei voor de vierde keer 'Battle of the Coverbands'. Beginnende bandjes uit West-Friesland strijden om de felbegeerde titel.

Het doel van de avond is beginnende coverbands uit de regio podiumruimte te bieden. Op deze manier kunnen de muzikanten podiumervaring opdoen, om zo in de toekomst nog beter te kunnen gaan optreden. Natuurlijk willen de bands maar één ding: winnen. De vier West-Friese coverbands die samen de strijd aan gaan, zijn: Kratje Bier, No Offense, Knock-Out en Just Us.

OPEN-DAG Just Us is een jonge coverband uit Hoorn die diverse nummers gaan spelen als Rain van The Script, Wake me up, Without you en For a better day van Avicii, Ex's and Oh's van Elle King, Counting stars van One Republic en Up till dawn van Lucas & Steve. "We zijn bij elkaar gekomen tijdens de open-dag van het OSG", vertelt de Hoornse band. Just Us bestaat uit de zangeressen Mette Bos en Bobbie Tensen, gitaristen Florian van Langen en Mark Schilpzand, cajonist Tom Nierkens en toetsenist Robin Schilpzand. De battle wordt één van hun eerste podiumoptredens. "We gaven eerder een lenteconcert op het OSG en mochten op Koningsdag bij Local Hoorn spelen. We hopen dat we de jury en het publiek een leuke avond kunnen geven."

EIGEN NUMMERS Drie mafkezen, bier en gitaren. Zo omschrijft de band Kratje Bier zichzelf. Rock, dat is wat Huub Sijm, Marijn Maarse en Marc de Groot spelen. Naast een selectie aan covers speelt Kratje Bier voornamelijk eigen nummers. Het repertoire breidt zich regelmatig uit, met nummers die gaan over het leven van een boer in het weekend. De battle wordt gecompleteerd door de formatie No Offense uit Enkhuizen en de rock/metalband Knock-Out uit Wervershoof.

JURY De bands maken kans op drie prijzen (50, 75 en 100 euro) en vergeet niet: eeuwige roem. Er is een jury maar voorop staat dat het een gezellige avond met goede optredens wordt. Let op: de bands spelen in volgorde van loting, dus kom op tijd. De avond begint om 21.00 uur bij JC Everland, Sportlaan 13 te Wognum. Entree kost 3 euro.