• Finales schoolschaken voor tweede teams: winnaar Tandem 2.

    Schoolschaken West-Friesland

Jonge schakers in scholenfinale

WEST-FRIESLAND De jonge schakers van de schaakteams in het het Westfries Schaakkampioenschap voor basisscholen, maken zich op voor de halve finales van het kampioenschap. Deze vinden plaats op woensdagmiddag 14 februari, vanaf 14.00 uur in het Atlas scholengemeenschap locatie Copernicus, aan de Nieuwe Steen 11 in Hoorn. 

Aan de halve finale doen mee: Driespan, Driespan 2,  Dynamis, Dynamis 2, Jan Luykenschool, De Koet, De Kraaienboom, De  Petrus Canisiusschool, Roald Dahlschool, Spectrum,  Tandem en het Tandem 2 team.

De wedstrijden vinden plaats in de aula van het Copernicus. Er worden vijf rondes gespeeld in één grote groep, waarbij de afronding rond 17.00 uur is. De nummers 1 t/m 6 van woensdag plaatsen zich voor de finale. Deze wordt op woensdag 14 maart 2018 op een nog nader te bepalen locatie gespeeld. 

Afgelopen woensdag werd op de Copernicus in Hoorn de finale van de reserveteams in het scholentoernooi gespeeld. Team Tandem 2 werd de kampioen van de reserves en verdiende daarmee een plek in de halve finales van de eerste teams.