• Jorgen Heurter met dochters Fiene en Jackie op de kermis in plaats van het voetbalveld.

    Larissa

Jorgen Heurter stopt (even) als hoofdtrainer

URSEM Helemaal verloren voor de voetbalsport is Jorgen Heurter niet. Maar na vele jaren als hoofdtrainer in het regioamateurvoetbal, stopt de in Ursem woonachtige oefenmeester voorlopig even met het trainen en coachen van seniorenteams.

Wilfred van den Hoven

DOCENT "Ik stop vanwege mijn werk. Ik heb dit jaar een oriëntatietraject gericht op leiderschap gevolgd en ga daar volgend schooljaar een vervolg aan geven. Daarom stop ik als hoofdtrainer, ik ga wel bij de jeugd van Dynamo aan de slag om daar jeugdtrainers te begeleiden en het technisch beleid verder vorm geven", aldus de in de Zaanstreek geboren Heurter. "In het dagelijks leven werk ik op het Petrus Canisius College in Alkmaar. Op deze middelbare school werk ik als docent en decaan." De nu 39-jarige oefenmeester wist al op redelijk jonge leeftijd dat trainen en doceren iets was dat bij hem paste. Zijn eerste stappen zette hij bij Zaandijk. Bij die vereniging voetbalde hij vanaf zijn jeugd. "Ik volgde de PABO. Dat is de opleiding voor leerkracht basisonderwijs en werd gevraagd om jeugdtrainer te worden. Na de cursus Juniorentrainer ben ik overgestapt naar ZCFC. Daar heb ik twee jaar de jeugd getraind en toen ben ik met de toenmalige hoofdtrainer , Martin de Groot, over mijn ambities in gesprek geraakt. Hij zocht een assistent en heb dat gedaan. Ik ben cursussen gaan volgen en trainde het 2e elftal. Een zeer leerzame periode. Na drie jaar heb ik de stap naar de kop van Noord-Holland gemaakt om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Ik koos bewust voor dorpse clubs. De sfeer, korte lijntjes en het wij gevoel passen goed bij me.

PROMOTIES Ik ben bij Dynamo in Ursem, Vrone in Sint Pancras, BOL uit Broek op Langedijk, Spirit'30 Hoogkarspel en Hugo Boys in Heerhugowaard De Noord hoofdtrainer geweest." Zijn mooiste momenten als trainer beleefde hij bij BOL en Hugo Boys. " Ik bewaar prachtige herinneringen aan de twee promoties met BOL naar de tweede klasse, maar ook het promoveren met Hugo Boys naar de derde klasse was geweldig. In het seizoen 2014-2015 hadden we met BOL ook een fantastisch bekerseizoen."

Een uitgebreid interview met Jorgen Heurter zie nieuwsbladdekoerier.nl