• Docente Jikkemien Kuijpers genomineerd voor Geschiedenisleraar van het Jaar

    Atlascollege

Juf Jikkemien uit Hoorn genomineerd als leraar van het jaar

HOORN Jikkemien Kuijpers, lerares van sg Newton in Hoorn is genomineerd voor de prijs van Geschiedenisleraar van het Jaar 2018. Zij is geselecteerd met nog 14 geschiedenisleraren in het hele land uit meer dan honderd ingezonden 'geschikte kandidaten voor de titel'. De komende maanden zullen prijs-organisatoren Rijksmuseum Amsterdam, NTR en het Nationaal Archief zorgdragen voor de keuze van een winnaar. Terzake deskundige juryleden komen ook naar het Newton om een les van Jikkemien Kuijpers mee te maken. 

Over de selectie schreef het Rijksmuseum het volgende bericht: 

"Vijftien toptalenten uit het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar. Een prijs die het Rijksmuseum, in samenwerking met NTR en Nationaal Archief, dit jaar voor de vijfde keer uitreikt. De kanshebbers zijn geselecteerd door een vakjury onder leiding van Martine Gosselink, hoofd Geschiedenis. De winnaar van de titel Geschiedenisleraar 2018 wordt op 27 oktober in het Rijksmuseum bekendgemaakt.

Vol overtuiging en vol enthousiasme kondigen we de TOP 15 aan voor de titel Geschiedenisleraar 2018. Deze prijs is belangrijker dan ooit. Geschiedenisleraren zijn een voorbeeld en zijn de sleutel voor begrip van de wereld om ons heen", aldus juryvoorzitter Martine Gosselink

De Top 15

De zoektocht naar de beste geschiedenisleraar begon in maart van dit jaar. Scholieren, directies en collega's stuurden op verzoek van het Rijksmuseum meer dan honderd formulieren in waarin ze een leraar voordroegen.

De vijftien leraren zijn volgens de jury allen topkandidaten: zeer bevlogen en met uitzonderlijke kwaliteiten. Leden van de vakjury, bestaande uit vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld, wonen in mei en juni de lessen van deze leraren bij. De jury maakt eind juni de top zes bekend.