• ANP Foto

Kalyani start inzamelingsactie aanslagen Sri Lanka

ENKHUIZEN De wereld werd op paaszondag opgeschrikt door de reeks aanslagen op hotels en kerken in Sri Lanka. Bij de aanslagen vielen meer dan driehonderd doden, waaronder drie Nederlandse slachtoffers, en honderden gewonden. Stichting Kalyani uit Enkhuizen is via Facebook een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers.

Richard van Ark meldt namens Stichting Kalyani dat de stichting berichten uit Sri Lanka heeft ontvangen dat hun vrienden aldaar meerdere vrienden zijn verloren. "In de omgeving kennen we veel mensen. Vroeg zondagochtend kregen we het nieuws met verschrikkelijk beeldmateriaal uit Sri Lanka. Ons doel is nu om geld op te halen om hiermee de slachtoffers van deze vreselijke aanslagen te helpen. Er is hier dringend hulp nodig! Direct doneren aan de stichting kan ook."

Richard heeft maandagmiddag telefonisch gesproken met een van de vrienden van Kalyani in Sri Lanka. "Hij was zelf ook drie vrienden verloren. Al het social media ligt op dit moment stil, dus Skype was niet mogelijk. Hij meldde ons dat hij gisteren had geholpen op de locaties en dat hij het verschrikkelijk vond om kinderen te zien die ledematen miste of ouders hadden verloren."

Stichting Kalyani is opgericht in 2011 en is een vriend voor Sri-Lanka. De stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Sri Lanka. Ze heeft vijf IT-centra's waar ze computerles en Engelse les geven aan kinderen. Daarnaast ondersteunt de stichting weeshuizen en bouwen ze scholen. De missie van de stichting is om zoveel mogelijk kinderen een kans te geven op een betere toekomst door het bieden van onderwijs.

DONEREN Het streven van Kalyani is om een bedrag van 20.000 euro in te zamelen. De teller staat op dit moment op 480 euro. De online inzamelingsactie is te vinden op https://www.facebook.com/donate/363542620944317/.