• Sterre van Boxtel en Driebankoor in concert in Venhuizen; het concert is inmiddels uitverkocht.

    Driebankoor

Kerstconcerten in de regio

WEST-FRIESLAND Als immer is de keuze in kerstbijeenkomsten waar zang, muziek en sfeer de boventoon voeren ruim in West-Friesland. Van traditionele samenzang tot een statig concert op hoog niveau, maar ook het straatoptreden tijdens de kerstmarkt in het winkelcentrum.

OOKER & FRIENDS zingen en spelen op zowel 16 als 17 december. Een 'voorstelling onder script' met koor en gasten,in Hotel Mariakapel, Achterstraat Hoorn. Zaterdag om 20.00 uur. Zondag om 14.30 uur. Entree 10 euro (4-12 jaar 5 euro).

DRIEBANKOOR Het Driebankoor zingt zondag 17 december het kerstconcert in de NH Kerk aan de Kerkweg 113 in Venhuizen, van Händel tot Olaf Gjeilo en traditionele liederen. (Het concert is inmiddels uitverkocht, info: www.driebankoor.nl).

Fanfare Crescendo In de Lambertuskerk in De Weere zondag 17 december om 15.00 uur Fanfare Crescendo, met koor Tight Formation. Toegang gratis.

HOORNS KAMERKOOR Jubilerend dirigent Arnold Bakker (25 jaar dirigentschap) staat zondag 17 december voor het Hoorns Kamerkoor in het Westfries Museum in Hoorn. Twee uitvoeringen, om 15.00 en 16.00 uur. Entree is museumkaartje en let op: vol=vol.

BALANCE Vrouwenkoor Balance zingt tijdens de grote kerstzondag van Herberg Hoorn op 17 december, 3x 15 minuten optredens: 14.45 uur V&D, 15.15 uur Hema en 16.00 uur C&A. Populair en 'oude kerstnummers'.

MARTINUSCANTORIJ In de Zuiderkerk in Enkhuizen zingt de Martinuscantorij zondagmiddag 17 december een traditionele Lessons&Carols dienst: negen korte lezingen afgewisseld door kerstliederen.

KERST SING-INN Een traditie is het bijna als zondagmiddag 17 december om 14.00 uur voor de vierde keer de Kerst Sing-Inn begint in de St. Jan's Geboortekerk aan de Herenweg in Hoogwoud. Drie koren en solisten: het Parochiekoor, het Memorykoor en het Salezi-koor, van Schubert tot samenzang. Vrij in- en uitlopen; (hapjes en glühwein voorradig en de entree is gratis).

SOLI DEO GLORIA Het Weinachtsoratorium van Johann Sebastian Bach staat op het programma bij Soli Deo Gloria, zondag 17 december, om 14.30 uur in de Oosterkerk in Hoorn. 'Soli' en solisten, begeleid door het Nederlands Begeleidingsorkest. Kaarten kosten 24 euro vrije plaatsen, 29 euro besproken plaatsen (tot 16 jaar half geld). Kaarten bij de entree of via: kaartverkoop@solideogloria-hoorn.nl

VOCAAL ENSEMBLE Het Opmeers Vocaal Ensemble zingt onder leiding van Alexandre Pavloff zondag 17 december in 't Kerkhuys in Opmeer. Twee concerten, om 13.30 en om 16.30 uur, met koor- en solistenwerk. Kaarten à 12,50 euro verkrijgbaar via mail: chrisnelvansaarloos@quicknet.nl

LINDEKOOR In de Lindehof aan de Graaf Willemstraat 27 in Hoogwoud zingt het Lindekoor op vrijdag 15 december om 14.00 uur het jaarlijkse Kerstconcert. Toegang gratis.

KERSTSAMENZANG De Nieuwe West-Friese Cantorij werkt mee aan kerstsamenzang van vrijdagavond 15 december, in de Dorpskerk van Zwaag. Muzikale begeleiding is er van Peter Zwart (orgel) en Jaap Keunen (fluit). Aanvang van het concert 20.00 uur.

BERKENSMART & MOONLINERS Cultureel centrum Berkhouterkerk biedt zaterdag 16 december het podium voor koor Berkensmart en a capella zanggroep Moonliners. Aanvang 20.00 uur, entree 10.00 uur (tot 12 jaar 5 euro).

AZOV MUSICAL Twee voorstellingen van de musical A Christmas Carol door vereniging Azov, in de Nieuwe Doelen aan de Spoorstraat 2 in Enkhuizen, op zaterdag 16 december. Matinee om 14.00 uur en finale om 20.15 uur. Kaarten via www.azov.nl

ABSOLUTELY MUSIC 'Bells will be ringing' en andere popkerstklassiekers zingt Absolutely Music tijdens Herberg Hoorn, op zondag 17 december, om 14.30 uur bij Livera en 15.30 uur bij Ziengs (beiden aan de Gouw).