• De grote kerstboom wordt naar de kerk vervoerd.

    Bonifaciuskerk

Kerstmarkt in Dickensstijl in Bonifacius

MEDEMBLIK In de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein 9 vindt vrijdag 7 en zaterdag 8 december een sfeervolle Dickens Kunst & Kerstfair plaats. Publiek is op 7 december van 14.00 tot 21.30 uur welkom en op 8 december tussen 10.00 en 16.00 uur.

Na weken van voorbereiding is de kerk omgetoverd tot een ambiance waar het kerstgevoel overweldigend op de bezoeker afkomt. 'Het is ieder jaar weer spannend of er voldoende groen aanwezig is om de gehele kerk te decoreren', aldus een van de vele vrijwilligers. 'Maar ook dit jaar is het weer gelukt omdat mensen wachten tot deze tijd om hun coniferen te laten snoeien of zelfs hun boom te laten omzagen door onze stoere groep vrijwilligers, die geen boom te hoog gaat.'
Het aanbod van artikelen is zodanig groot en divers, dat bezoekers ogen te kort komen. 'Zo zijn er weer oude kerstballen en kerstversiering met unieke items, figuren en ballen uit Rusland. Daarnaast antiek, brocante, sieraden, boeken, kwaliteitsolijfolie, chocolaterie, geur en aroma-artikelen en zelfs feestkleding. Nieuw is zeep uit Frankrijk, glas graveren, mozaïek en verzorgingsartikelen van paardenmelk.
In de foyer kan de inwendige mens verzorgd worden met koffie met appeltaart, erwtensoep, diverse broodjes, glühwein en nog veel meer. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud en restauratie van de kerk. De entree bedraagt €1 met een gratis lot voor de loterij.