• Daisy Bierenbroodspot is trots op haar twee boeken (Theo Annes)

    Theo Annes

Kinderboek uit Wognum

Boek 'op bestelling' voor tienerzoon

WOGNUM Daisy Bierenbroodspot uit Wognum heeft afgelopen week haar tweede kinderboek gepresenteerd. In de boekwinkel Readshop in Wognum.

'De gouden daken van Deion' is de titel van Daisy Bierenbroodspots tweede kinderboek. In december 2015 debuteerde ze met 'Drie gitaren, twee zwaarden en een held', een boek dat ze schreef voor haar jongste zoon.

BESTELLING Vervolgens 'bestelde' ook haar oudste zoon, die toen veertien was, een verhaal. Want als moeder voor zijn broertje een boek kon schrijven, dan kon natuurlijk een boek voor hem toch geen probleem, vond hij. Liefst eentje met hemzelf in de hoofdrol, zo gaf hij aan. En met meerdere dimensies, monsters en een mysterie. "Dat was even slikken", geeft schrijfster Daisy Bierenbroodspot toe. "Ik had nog nooit eerder over monsters en 'dimensies' geschreven'."

OPGROEIEN Het boek is een 'coming of age' verhaal geworden in een fantasy-jasje, geschikt voor kinderen van 12 tot 14 jaar, zo vat de schrijfster het eindresultaat samen.

Het verhaal van het boek: er oorlog tussen het land Deion en buurland Bora en de hoofdpersoon in het boek Viggo krijgt van de koning van Deion het verzoek om naar Bora af te reizen. Hij moet de koningin van dat land ervan te overtuigen dat geen van beide landen baat heeft bij een strijd. Het wordt geen gemakkelijke reis voor Viggo maar gaandeweg ontdekt hij hoe sterk hij is.

PRIJSWINNARES Daisy Bierenbroodspot is een enthousiast schrijver, heeft verschillende schrijfcursussen gevolgd en heeft twee schrijfwedstrijden gewonnen. Ze is correspondent voor het Westfries Weekblad.