• www.pixabay.com

Kindercursussen in wijkcentrum Kersenboogerd

HOORN Bij Wijkcentrum Kersenboogerd starten op korte termijn twee cursussen voor kinderen: gezond koken en cursus techniek.

Bij de cursus Gezond Koken zijn nog enkele plekken vrij. De cursus bestaat uit tien lessen, waarin je met een groep kinderen een super lekkere maaltijd kookt. Deze bestaat uit een hoofdgerecht en een toetje. Elke week weer wat anders. De laatste les wordt er gekookt een familielid of vriendje/vriendinnetje.De kookcursus is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en is op dinsdagmiddag van 15:45 tot 17:45 uur. De kosten zijn 40 euro, dit is inclusief ingrediënten. De cursus start bij voldoende deelname eind januari.

Ook bij de cursus techniek zijn nog een paar plaatsen vrij. Als kinderen technische vaardigheden leren, merken ze dat techniek leuk is. Ook leren ze spelenderwijs met het materiaal en het gereedschap omgaan. Ze tonen hun werkstuk aan ouders, vriendjes en kennissen en leggen uit hoe iets werkt. Dat geeft ze meer zelfvertrouwen. Er worden onder meer proefjes gedaan, aan een elektrische gitaar gewerkt en getimmerd. De cursus duurt tien weken en vindt plaats op dinsdagmiddag van
16.00 t/m 17.30 uur en is voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. De kosten voor de cursus zijn 36 euro. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus eind januari.
Voor meer informatie en/of aanmelding voor beide cursussen kunnen mensen terecht bij het wijkcentrum: 0229 219966 of www.netwerkhoorn.nl.