• BB6: Burt Bacharach 6, zes veelzijdige, afgestudeerde musici.

    Zuider Haven Concert

Klassieke muziek rond het water

ENKHUIZEN De twaalfde editie van het Zuider Havendijk Concert is zaterdag 14 juli. Er is een matineeprogramma en een avondprogramma. De matinee is tussen 15.00 en 17.00 uur, de muziek in de avond is te horen van 20.30 tot 22.40 uur.

Tijdens de matinee is ook dit jaar veel variëteit te horen. Piano, klarinet, dwarsfluit, harp en viool zullen over het water te horen zijn. Uitgevoerd door leerlingen maar ook docenten van de Muziekschool Oostelijk Westfriesland.

Het avondprogramma is eveneens groots. Met onder andere Ramon van Engelenhoven, afkomstig uit West-Friesland, die momenteel veel furore maakt in binnen- en buitenland. Hij speelt piano.

Samen met hem zullen ook Lucie Horsch en Laetitia Gerards 'ten pontonne' verschijnen. Stukken van Brahms, Debussy, Poulenc, Bartók en Bernstein passeren de revue. Lucie Horsch speelt blokfluit, Laetitia Gerards is sopraan. De 18-jarige blokfluitiste is één van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd solist.

In 2013 won Laetitia de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Een jaar later ontving ze de prestigieuze Young Talent Award van het Koninklijk Concertgebouw. Sindsdien treedt ze op met gerenommeerde orkesten en ensembles als het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Ook zal Ramon van Engelenhoven samen met vier strijkers het eerste pianoconcert van Chopin ten gehore brengen.

Het Zuider Havendijk Concert is een concert op een drijvend podium op het water van de Zuiderhavendijk, een van oudste havens in Enkhuizen.
Licht klassieke muziek voor een breed publiek. Uitgevoerd door zowel beginnende als professionele muzikanten. Meer weten? Kijk op www.zuiderhavendijkconcert.nl.