• Zuiderzeemuseum

Klederdrachtfestival in Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN Tijdens het tweedaagse Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum is zaterdag 26 en zondag 27 mei een diversiteit aan klederdrachten te bewonderen. Met wel meer dan 150 personen in klederdracht geven verschillende klederdrachtgroepen op allerlei plekken in het buitenmuseum dans- en zangoptredens. Op beide dagen start om 12.30 uur een optocht van alle groepen door het buitenmuseum.

Het Zuiderzeemuseum meldt het volgende over het festival: 

"Zaterdag 27 en zondag 28 mei zijn er veel verschillende klederdrachten te bewonderen tijdens het tweedaagse Klederdrachtfestival in het buitenmuseum. Verschillende klederdrachtgroepen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee en de Noordzee geven deze dagen dans- en zangoptredens en presentaties. Elke dag is er een ander programma en zijn er zijn ongeveer 160 mensen in dracht per dag. Ook wordt er op zaterdag en zondag vanaf 12.30 uur een optocht gehouden door het buitenmuseum door de groepen. Bij een aantal kraampjes op de stadsgracht zijn ambachtstechnieken te zien zoals kralen breien, kantklossen en visserstruien breien.

Op de site van het Zuiderzeemuseum een volledig programma met daarin onder meer presentaties van de IJsselmeersteden drachten: van Volendam en Spakenburg tot Wijdenes. Maar ook presentaties van bijvoorbeeld Katwijk, Scheveningen, Nunspeet en Oldebroek.