• Het vernieuwde parcours biedt meer variatie.

    SAV

Kloetloop in Stede Broec

GROOTEBROEK De Streker Atletiek Vereniging (SAV) houdt zondag 15 april voor de 37ste keer de Kloetloop.

De kloetloop is een loop voor iedereen, voor zowel de trimloper als de prestatieloper en ook aan de jeugd wordt gedacht.

Twee jaar geleden is gekozen voor een vernieuwd parcours wat tot veel positieve reacties resulteerde bij de lopers. Het vernieuwde parcours biedt meer variatie en komt langs verschillende mooie plekken van Stede Broec.

PARCOURS Het parcours is een ronde van 8KM en gaat zowel door bebouwd als groen gebied. Zo komen de lopers onder meer langs molen Ceres, de Bakkerstraat, Nassau Park en de zuidelijke groenstrook van Stede Broec.

De lopers kunnen kiezen uit twee afstanden, de 5 en de 10 Engelse Mijl(EM)(8,05km en 16,1KM).

Voor de heren is de 10EM de wedstrijd afstand en bij de dames is dit de 5EM. Het is natuurlijk ook mogelijk voor de heren om deel te nemen aan de 5EM en voor de dames om deel te nemen aan de 10EM, dit betreft dan een trimloop.

Beide afstanden starten tegelijk om 11:00 uur op de atletiekbaan van SAV. Deelnemers profiteren van 2 euro korting als men zich vooraf inschrijft via www.kloetloop.nl (5 euro in plaats van 7).

JEUGD Voor de jeugd is er een kidsloop op de atletiekbaan zelf. De jeugd van 5-8 jaar loopt een 600 meter en de jeugd van 9-13 jaar loopt een 1000 meter. De eerste start van de kidsloop is om 10:15. SAV jeugd mag gratis deelnemen mits ze in hun clubtenue lopen.

De organisatie hoopt dit jaar rond de 200 deelnemers te mogen verwelkomen. Meer informatie is te vinden op de website www.kloetloop.nl .