• In Koggenland mogen geslaagde kandidaten rijexamen het rijbewijs gratis afhalen, als ze vooraf een alcoholcursus hebben gevolgd.

    BDU WFW

In Koggenland rijbewijs gratis afhalen bij volgen van alcoholtraining

DE GOORN Jongeren in Koggenland die opgaan voor het auto rijexamen kunnen hun rijbewijs later gratis afhalen bij de gemeente als ze een certificaat kunnen overleggen van de over alcohol en drugsgebruik in het verkeer.

Binnenkort wordt weer zo'n cursus gegeven en alle jongeren die binnen twee jaar hun rijbewijs denken te halen, kunnen aan de cursus deelnemen. Later kan ze dat een flink bedrag van 40 euro schelen, want met een certificaat van de gevolgde cursus kan na slagen voor het rijexamen het rijbewijs gratis bij de gemeente worden afgehaald.

"Jongeren besparen hierdoor niet alleen zo'n 40 euro, ze leren ook wat alcohol of drugs in het verkeer met je doet, met het oog op een veilige toekomst. Onderwerpen als medicijngebruik en het gebruik van je smartphone tijdens het rijden passeren ook de revue", aldus gemeente Koggenland.

De gemeente organiseert de cursus samen met Brijder Verslavingszorg en houdt de cursussen bij Rijschool Hoek Bouma in Avenhorn. De eerstvolgende cursus is woensdag 12 september, van 19.00 tot 21.00 uur. Daarna wordt de cursus gehouden op 17 oktober, 14 november en 19 december. Inschrijven voor de cursus kan bij Brijder, via mai: verkeerscursus@brijder.nl (onder vermelding van geboortedatum en maak duidelijk dat het gaat om de verkeerscursus van Koggenland).

De verkeerscursus is één van de acties die Koggenland houdt in het kader van beleid om alcohol en drugsgebruik onder jongeren terug te dringen. "Rijden onder invloed kan echt niet", is een uitgangspunt.