• Koor Ooker geeft een sfeervol kerstconcert in Blokker om helemaal in kerstsfeer te komen.

    Ooker

Kom helemaal in kerstsfeer

WEST-FRIESLAND In de aanloop naar de feestdagen genieten jaarlijks duizenden mensen van de befaamde kerstconcerten. Hieronder een kleine greep uit onze regio.

GLÜHWEIN Een sprankelende samenzang op vrijdag 14 december in de Dorpskerk van Zwaag met medewerking van koor Regospel uit Enkhuizen. Zij zullen een kerstrepertoire ten gehore brengen, dit alles onder leiding van dirigent Jorim de Kroon. De avond begint om 20.00 uur. Na afloop is er warme chocolademelk en glühwein.

KOZAKKEN Tijdens optredens transformeren de leden van het Oeral Kozakkenkoor in stoere kozakken die de mooiste liederen uit het oude Rusland zingen, met prachtige solo's van tenoren en baritons. Zo ook op vrijdag 14 december in theaterkerk Hemels. Meer info: theaterkerkhemels.nl

MEEZINGEN Het Hoorns Kamerkoor gaat dit keer eens 'lekker traditioneel' doen. Het koor o.l.v. dirigent Arnold Bakker heeft gekozen voor traditionele kerstliederen, maar wel in een bijzondere muzikale zetting. Het koor zingt o.a. 'Es ist ein Ros entsprungen', 'Nu sijt willekome', 'Ding dong! merrily on high' en 'Shepherds in the fields abiding'. Liederen die bijna iedereen wel kan meezingen. Het concert wordt op zondag 16 december twee keer uitgevoerd in het Westfries Museum: om 15.00 uur en 16.00 uur.

SFEERVOL Het koor Ooker heeft een mooi, creatief, enerverend jaar achter de rug en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Om dit jaar stemmig af te sluiten geeft Ooker een sfeervol kerstconcert op maandagavond 17 december in de Dorpskerk van Blokker. Een heerlijk muzikaal avondje om helemaal in kerstsfeer te komen. Dit alles onder leiding van dirigente Tanja Gardner. Aanvang 20.00 uur.

TOTAALBELEVING Projectkoor Young Forever geeft op dinsdag 18 december twee kerstconcerten (19.00 en 21.00 uur) in de Johannes de Doperkerk te Grootebroek. Het koor heeft er voor gekozen om een totaalbeleving te presenteren; de sfeer, de belichting en de verrassende muziek, veelal van de hand van dirigent Alex Hylkema.