• Kookvereniging De Eenhoorn: ook aandacht voor de opmaak.

    De Eenhoorn

Kookvereniging met ambitie heeft plek voor nieuwe leden

HOORN De Hoornse kookvereniging De Eenhoorn meldt dat de vereniging ruimte heeft voor nieuwe leden. De vereniging bestaat sinds 1991 en is een club met de nodige ambities als het om koken gaat. De vereniging biedt ook het nodige, want heeft sinds enige tijd de beschikking over een eigen restaurant met professionele keuken. Maandelijks koken vaste ledengroepen volgens een rooster een menu; een club met 'kookgekken', zoals ze zelf zeggen. 

Kookvereniging De Eenhoorn meldt het volgende bij de leden zoektocht: 

"Kookvereniging de Eenhoorn is een vereniging van en voor leden die een grote affiniteit met koken hebben.

De vereniging is  in 1991  gestart op het Ramen in Hoorn, achter de wijn/kaas winkel van Henk de Groot,  en is daar in de eerste jaren  uitgegroeid tot een middelgrote vereniging. Daarna even in de keuken van  het bejaarden centrum in Berkhout  en toen op het huidige adres, Huesmolen 60 B in Hoorn. De vereniging heeft hier een eigen gebouw met een professionele keuken en restaurant.

De leden worden ingedeeld in vaste kookgroepen, die elk op een vaste avond in de maand het menu met een eigen  chef koken. In de maanden juli en augustus wordt er niet gekookt.

Het menu wordt samengesteld door een menucommissie en/of een professionele kok, waarbij gelet wordt op de originaliteit van de gerechten, de leeraspecten en de manier van opmaken. Over het algemeen zijn de gerechten gebaseerd op de Franse / Italiaanse keuken. Het menu bestaat meestal uit vijf gangen. Bij de gekozen gerechten worden passende wijnen geschonken. Elk lid krijgt op de kookavond de receptuur uitgereikt.

De chefs hebben het vijfgangen diner al eerder voorbereid voor hun eigen groep veelal in samenwerking met Hans Kuin, voormalig chef-kok van l 'Oasis de la Dique in Hoorn. Bovendien komen er regelmatig gastchefs het menu voorbereiden zoals Michel Meijer (Meijers 2.0 Medemblik), Constant Fonk (v/h Oude Rosmolen ** Hoorn), Steef Gronheid (Smederij Enkhuizen), Michel van der Kroft ('t Nonnetje ** Harderwijk), Luc van der Vegt (Het Kerkje Andijk), Ben Eggink (v.h. Die Drie Haringhen Enkhuizen) en Jozua Jaring (Ratatouille * Haarlem).

Momenteel is er weer ruimte voor nieuwe leden. Heb jij zin om samen met andere "kookgekken" één keer per maand in de maanden september t/m juni een overheerlijk vijfgangen menu te maken neem dan contact op met onze secretaris Bob Mica via bob.mica@quicknet.nl .

Alvorens lid te worden van de vereniging wordt men in de gelegenheid gesteld om eerst twee avonden op proef in een groep mee te koken. Hierna kan men beslissen of men lid wil worden.

Je kunt voor nadere informatie ook kijken op de website van kookvereniging de Eenhoorn kookvereniging-de-eenhoorn.nl