• De grootste kunstmarkt van Nederland en de cultuurmarkt met alle culturele instellingen van Hoorn en omgeving.

  Benno Ellerbroek
 • Steltlopers op de zondag van het in het Cultuurweekend Hoorn.

  Cultuurweekend Hoorn
 • Theater van de Droom tijdens straattheater in het Cultuurweekend.

  Danny Eeraerts
 • Straattheater tijdens de zondag van het Cultuurweekend Hoorn, 8 september.

  Rob van der Laan

Cultuurweekend Hoorn 2019 komt eraan

HOORN Op 6, 7 en 8 september staat de Hoornse binnenstad weer in het teken van kunst en cultuur. Met op vrijdag een prachtige openingsavond in Schouwburg Het Park en op zaterdag Open Ateliers, Havenconcerten en de open dag van Muziekschool Boedijn. De organisatie is volop in voorbereiding op het weekend, met dit jaar soms overdonderende kunst. De komende weken laat Cultuurweekend Hoorn ons alvast voorproeven op wat er komen gaat. 

150 KUNSTENAARS Op zondag 8 september kun je weer genieten van het complete kunst- en cultuuraanbod van Hoorn en omgeving tijdens de 15e editie van de Kunst- en Cultuurmarkt. Zo'n 150 kunstenaars komen vanuit alle windstreken en nemen je mee in hun wereld van creativiteit: schilder- en tekenkunst, fotografie, glaskunst, sieraden, beeldende kunst, brons en keramiek. De theaters, musea en andere culturele instellingen uit de regio presenteren hun nieuwe programma op de cultuurmarkt. Dé plek om je te oriënteren en te laten inspireren. Verzamel tips en neem folders en flyers mee. Uiteraard zijn alle Hoornse culturele instellingen, verzameld in Cultuur Hoorn, vertegenwoordigd met informatiestands en een speciaal cultuurpodium met een gevarieerd programma.


STRAATTHEATER Al slenterend langs het kunst- en cultuuraanbod kun je ook genieten van alle straatartiesten. Zo loopt Theater van de Droom door de binnenstad. Een walk-act van het duo Brammert en Beertje die een enorme lading koffers met zich meesleept. Een absurdistisch mime-, masker- en marionettenspel vol beeldende theatrale vondsten en spitse improvisaties. Buro Rococo staat in hun tent op het Breed. Kom langs voor Prentje Momentje: een tastbaar kunstwerkje als mooie herinnering aan een bijzonder moment. Vanuit twee draagbare illustratieloketten werken de Burodames aan unieke prentjes op maat. En dan zijn er de straatartiesten die hun thuishonk hebben bij de stand van Theater Het Pakhuis. Er zijn magicians steltlopers, de poppen Fecker en Faa en andere acts van leerlingen van ACT (Academie voor Theater Performance in Utrecht). Ook lopen er spelers van Expreszo rond en een oude acteur in de rol van Hamlet. En Babar van de dansonderneming rijdt rond in z'n auto.


Het belooft al met al een onvergetelijke zondag te worden. Zorg dat je erbij bent en laat je verrassen. Het complete programma van het bruisende weekend vind je op de website: www.cultuurweekendhoorn.nl