• www.pixabay.com

Laat je kerstboom verbranden of versnipperen

HOORN Dit jaar zijn er in Hoorn negen locaties om je kerstboom te laten versnipperen en vier locaties om je kerstboom te laten verbranden. Het versnipperen van de kerstbomen vindt plaats op donderdag 3 januari en het verbranden van de kerstbomen op zaterdag 5 januari. Wie meer dan 20 bomen wil laten versnipperen, kan een afspraak maken om de bomen te laten ophalen.

 

Kinderen tot en met 12 jaar die één of meerdere bomen tegelijk inleveren, krijgen iets lekkers en een lot. Met dat lot maken zij kans op één van de tachtig cadeaubonnen van een speelgoedwinkel ter waarde van 10 euro. De winnende lotnummers staan in de tweede week van januari opwww.hoorn.nl.

Heb je meer dan 20 kerstbomen verzameld? Dan kunnen bomen worden opgehaald. Bel hiervoor met de gemeente: 0229 25 22 00. Geef je naam, adres en telefoonnummer door zodat we je kunnen terugbellen voor het maken van een afhaalafspraak. Lever je 40 kerstbomen tegelijk in, dan krijg je achteraf gegarandeerd een waardebon van 10 euro van de speelgoedwinkel thuisgestuurd. Je krijgt dan geen loten en snoep.

 

Het versnipperen gebeurt op de volgende plekken: 

Hoorn-Noord                   Johannes Poststraat, in de buurt van de bushalte, op de hoek met de St. Laurentiusstraat.

Risdam-Noord                De Opgang, op parkeerterrein voor school de Rank.

Risdam-Zuid                   De Ark, ter hoogte van het fietspad tussen de twee basisscholen in.

Bangert en Oosterpolder              Meetketting, op de parkeerplaats voor De Kreek.

Zwaag                                              Honky Tonk

Blokker                                             Jonathanlaan

 Kersenboogerd-Midden               Willem Wiesepark bij de Moerbalk.

Kersenboogerd-Oost                    Charlotte van Pallandthof - John Raedeckerhof

Nieuwe Steen                                 Diamantplein

Op donderdag 3 januari kun je kerstbomen inleveren om ze te laten versnipperen.  Kijk voor de tijden op www.hoorn.nl. 

VERBRANDING Dit jaar zijn er vier locaties in Hoorn voor de kerstboomverbranding. Bij te harde wind of storm of een grote brandweerinzet die dag, kan het zijn dat de verbranding op 1 of meerdere locaties niet door kan gaan. De locaties zijn de Nieuwe Wal in Hoorn, de IJsvogel in Blokker het grasveld ter hoogte van de Middelweg onderaan de Westerdijk en Wijkpark Risdam-Noord, ingang Berkmergouw tegenover de Boterbloem. De kerstboomverbranding vindt plaats op zaterdag 5 januari. Op alle vier de locaties kun je op die dag vanaf 16.00 uur kerstbomen inleveren. De brandweer start om 17.00 uur met de verbranding.