• Arie Molendijk taxeert boeken. Vooral en het liefst boeken uit de 15e en 16 eeuw maar ook alle andere boeken krijgen het - heilige oog - van Arie. Deze man heeft zojuist zijn materiaal laten zien oude jeugdboeken die nogal aan slijtage onderhevig zijn geweest. Waarde - niet veel - .

    Ed van Alem - Antiquariaat Molendijk

Laat oude boeken, brieven of prenten taxeren in Westerkerk

ENKHUIZEN: Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, etc., handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie door Arie Molendijk uit Rotterdam. Molendijk is zaterdag 20 juli van 14.00 tot 16.30 uur aanwezig in de Westerkerk in Enkhuizen.

Meer dan 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. 1 december 2018 heeft hij zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen gevierd in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven.

De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per mail. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. De inbrenger krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Kijk voor meer informatie op www.molendijkboeken.nl