[Leerwerktraject Ridderikhoff

HOORN Stichting Philadelphia Zorg start binnenkort een leerwerktraject Horeca voor mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt bij restaurantcafé Ridderikhoff. Deelnemers krijgen de kans in de praktijk te leren voor horeca-assistent. Ze doen ervaring op en kunnen een branche-erkend certificaat behalen.

Restaurantcafé Ridderikhoff is een professioneel restaurant in het centrum van Hoorn. Onder begeleiding van een vast team begeleiders en horecaprofessionals biedt het leerwerkplekken en dagbesteding voor mensen met een indicatie dagbesteding. Dit geeft hen de kans om door te stromen naar betaald werk, dagbesteding binnen een regulier bedrijf of vrijwilligerswerk.

Er is weer plek voor een nieuwe deelnemers die opgeleid willen worden tot assistent horecamedewerker. Er is plaats voor maximaal 6 mensen. In een traject van een half jaar tot twee jaar doen zij praktische vaardigheden op zoals, koken, snijtechniek, bediening en kassa werkzaamheden. Daarnaast zijn er theorielessen over hygiëne, werknemersvaardigheden, sollicitatietraining, nieuwsbegrip en sociale vaardigheden. En natuurlijk draaien de deelnemers veel mee in de praktijk. Aan het eind van het traject volgt een examen en kunnen de leerlingen een branche-erkend certificaat behalen.

Interesse? Kom dan vooral kennismaken en leer alles over de mogelijkheden.

Mail dan naar: Thamar Bieri, coördinerend werkbegeleider: t.bieri@philadelphia.nl