• Buurtsoaps: verrast publiek in de zaal.

    De Wasserette

Live-theatersoap De Wasserette in Blokker

BLOKKER/HOORN De succesvolle buurtsoap 'De Wasserette' strijkt vanaf donderdag 3 mei neer in West-Friesland; in Blokker in Het Gouden Hoofd en later ook nog, voor de laatste aflevering, in Hoorn om precies te zijn.

In deze live-theatersoap volgen we elke week het wel en wee van het echtpaar Koos en Yfon, bastaardhond Tarzan en de vaste klanten van hun Wasserette. Naast het grote verhaal van De Wasserette en het leven van Koos en Yfon, heeft elke locatie een verhaallijn met eigen lokale ontwikkelingen. Er is ruimte en aandacht voor talent uit de buurt en lokale ondernemers kopen hun eigen live gespeelde reclamespot.

ACTUELE GEBEURTENISSEN De Wasserette werd in 2010 in Amsterdam-Noord opgezet in een samenwerking tussen het Volksoperahuis en de Tolhuistuin. De voorstellingen in Purmerend, Almere en Hoorn zijn opgezet in samenwerking met respectievelijk Theater De Verbeelding, Corrosia Theater en Schouwburg Het Park. De Wasserette is een live-soap die zes weken lang één avond per week speelt in een café of op een andere niet-standaard theaterlocatie. Centraal staan Koos en Yfon; een echtpaar dat in een snel veranderende wereld probeert het hoofd boven water te houden. Actuele gebeurtenissen uit de buurt worden verweven in het verhaal en bij elke aflevering keert de titelsong van de serie terug.

SPEELDATA De speeldata zijn 3 mei, 10 mei, 17 mei, 24 mei en 31 mei in café Het Gouden Hoofd. De laatste aflevering 7 juni vindt plaats in Het Park. Meer info: www.hetpark.nl.