• De sportkampioenen van de gemeente Medemblik poseren trots voor de fotograaf.

    Theo Annes

Medemblik huldigt de sportkampioenen

MEDEMBLIK Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heeft gemeente Medemblik alle sporters gehuldigd die een bijzondere prestatie hebben geleverd. 

Jiu Jitsu: Rae Roelandschap en Robin Back zijn voor het eerst Nederlands Kampioen geworden bij de Cadetten dames!  Ciska Niemeijer en Frank Beukers werden ook voor het eerst Nederlands Kampioen, bij de Mix senioren. Isaak Weel en Jochem Bos prolongeerden hun titel en werden opnieuw Nederlands Kampioen Jiu Jitsu Cadetten heren. Floyd Knijn en Fenno Uijldert prolongeerden ook hun titel als Nederlands Kampioen Jiu Jitsu Senioren heren Eady Roelandschap en Job Weel zijn voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen geworden Jiu jitsu Aspiranten Mix. Maar ook op het internationale niveau behoren zij tot de absolute top: op het Europees Kampioenschap in Roemenië wonnen ze brons en op het Wereld Kampioenschap in Athene zelfs zilver! Irene Schouten is voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen marathonschaatsen geworden en ook won ze de titel bij het inline-skaten. Ze vertegenwoordigt Nederland volgende maand in Zuid Korea bij de Olympische Spelen op de Mass start!  Jordy van Workum is de Nederlands Kampioen op de 3 kilometer schaatsen en bij het inline-skaten zelfs op vier verschillende onderdelen, op de baan en op de weg. Daarnaast won hij medailles op het Europees Kampioenschap in Portugal en werd hij 10 e op het Wereld Kampioenschap in China. Janno Botman is een echte sprinter maar heeft ook al weleens de titel op de marathon gepakt. In 2017 won hij de nationale titel bij het schaatsen op de 500 meter en bij het inline-skaten op de 300 meter. Ook op het Europees Kampioenschap won hij medailles en pakte hij zelfs de winst op de One lap; maar na een protest van de Franse ploeg moest hij die medaille helaas inleveren. Bij de Junioren C schaatsers is er dubbel succes met de kampioenen bij zowel de jongens als de meisjes: - Bente Kerkhof en Ivo de la Porte zijn Nederlands Kampioen marathonschaatsen. - Sophie Oud is de Nederlands Kampioen op de 300 meter G-Inline- skaten geworden. - Tessa Botman won twee titels: ze is de Nederlands Kampioen op de 500 en 1.000 meter. - Maaike Koomen is Nederlands Kampioen allround schaatsen bij de studenten geworden. Ze won alle vier de afstanden. De zusjes Isabel en Michelke Dubbeld werden met hun team Nederlands Kampioen Showrijden. Trampoline springer Jordy Mol werd Nederlands Kampioen Synchroon springen. Mike van Vugt is de Nederlands Kampioen Rookie Junior Max. Daarnaast werd hij 2 e in het Europees Kampioenschap en 8 e in het Wereld Kampioenschap. Zwemmer Elroy Schot is Nederlands Kampioen geworden met zijn Amsterdamse club op de 4x 200 meter vrije slag. Individueel pakte hij bovendien nog zilver en brons. Biljarter Jordy de Jong was in 2017 nog junior en werd Nederlands Kampioen op de grote tafel. Maar hij pakte op de grote tafel ook het Nederlands Kampioenschap Libre bij de Senioren. Hij speelde tegen zijn broer Ferry. Ferry de Jong verloor de finale bij het Libre van zijn broer. Maar met zijn team bij de Senioren is hij Nederlands Kampioen in de Top-teamcompetitie geworden.

Wielrennen: - In het wielrennen hadden we in 2017 twee Nederlands kampioenen: Caroline Groot en Erwin Smit Wielrenster Caroline Groot won bij het NK para-cycling de nationale titel. Erwin Smit is Nederlands Kampioen baanwielrennen achter de Derny geworden.