Medemblik zoekt prominente muren

MEDEMBLIK De gemeente Medemblik is op zoek naar inwoners die (een stuk van) hun gevelmuur beschikbaar willen stellen voor een kunstproject. Dit met de intentie om mee te helpen aan een mooiere leefomgeving.

"Een belangrijke taak van ons is het onderhouden van de dagelijkse leefomgeving", laat de gemeente weten. "Dat doen we naast veiligheid en voorzieningen bijvoorbeeld ook met kunst. Om de dorpsgezichten van de gemeente nog mooier te kunnen maken zijn we op zoek naar inwoners die een stuk van hun gevelmuur beschikbaar willen stellen."

GEDICHTEN Het is de bedoeling dat de kunst verband houdt met de inwoners. Vandaar dat de kinderen uit de groepen 7 en 8 gevraagd zijn om een gedicht te schrijven. Dit gedicht van maximaal drie regels moet gaan over de natuur in de omgeving. De vijf mooiste gedichten krijgen een prominente plek op een muur in de gemeente.

KUNSTENAAR De gemeente Medemblik realiseert zich dat nogal wat gevraagd wordt van de muureigenaar. "Daarom betrekken we hen die dit idee steunen graag in het proces. Samen kijken we eerst of de locatie geschikt is en of er bepaalde voorkeuren zijn. Nadat de opdracht samen duidelijk is geworden, gaan we op zoek naar een kunstenaar uit de omgeving. Uiteraard bepaalt ook hier de eigenaar het definitieve ontwerp.

Zo komt er dus nooit iets op een muur waar de eigenaar zelf niet voor kiest."

DORPSKERNEN Die dorpskernen in de gemeente Medemblik waar op dit moment nog niet veel of geen kunst te vinden is, zijn het eerst aan de beurt. Dit gaat om Abbekerk, Sijbekarspel, Benningbroek, Twisk, Opperdoes, Oostwoud, Zwaagdijk-West en Hauwert.

Inwoners uit deze dorpskernen die een prominente muur ter beschikking hebben voor dit initiatief kunnen zich melden via info@medemblik.nl (graag met vermelding van gegevens én adres).