• Mei-vakantie activiteiten op de Halve Maen.

    Ed Post

Meivakantie met de Halve Maen

HOORN "Een meivakantie vol spannende VOC-activiteiten", dat is het aanbod van het Westfries Museum en museumschip de Halve Maan in Hoorn. Het VOC-schip de Halve Maen ligt aan de kade van het Oostereiland bij het Centrum Varend Erfgoed. In het museum en op het schip zijn er voor kinderen 'aanmonsterboekjes' met activiteiten in het Westfries Museum en op de Halve Maen, tot en met 6 mei. 

Over de meivakantie in museum en museumschip meldt het Westfries Museum het volgende: 

"Nog tot en met zondag 6 mei staan het Westfries Museum en de Halve Maen in het teken van VOC vakantie activiteiten. Bij beide locaties krijgen de jonge bezoekers een aanmonsterboekje met daarin alles wat ze moeten weten om met de VOC mee op reis te gaan. Wat voor specerijen zijn er allemaal en waar worden ze voor gebruikt? Wat kun je doen tegen scheurbuik? Hoe snel word je zeeziek? Aan de hand van spellen en opdrachten krijg je antwoord op deze vragen. Er zijn activiteiten in het Westfries Museum en bij de Halve Maen. Wie alle opdrachten op beide locaties heeft uitgevoerd, ontvangt een zeemanskompas.

Westfries Museum

Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw in meer dan 25 ingerichte stijlkamers met schilderkunst, porselein, glas- en zilverwerk. Bezoekers stappen door de poorten van het 17e-eeuwse monument en wandelen de Gouden Eeuw binnen.

Halve Maen

Museumschip de Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de 17e eeuw in Nederland dat ook echt zeilt. Een bezoek aan de Halve Maen op Oostereiland bestaat uit een rondleiding of het gebruik van een audiotour aan boord en het bezoek aan het Centrum Varend Erfgoed. Het thema van dit seizoen is 'Ontmoeting tussen twee werelden'.

Kosten

Om mee te kunnen doen aan deze kinderactiviteiten is alleen een ticket voor de Halve Maen nodig. Kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum. De activiteiten zitten bij de entreeprijs inbegrepen. Meer info is er op www.halvemaenhoorn.nl