• Paul Stam
  • Paul Stam

Start tweede seizoen Walking Football in Medemblik

MEDEMBLIK Er wordt niet gerend, er mogen geen slidings worden gemaakt en lichamelijk contact is verboden. Verder lijkt Walking Football heel erg op gewoon voetbal. Een spel dat speciaal ontwikkeld is voor senioren die lang niet meer gevoetbald hebben of er pas op late leeftijd mee willen beginnen. Op 3 september is de eerste training in sportcomplex FC Medemblik aan de Almereweg 44.

Paul Stam, bestuurslid van de organiserende DAS (De Actieve Senioren): "Na het succesvol verlopen van het eerste seizoen, waarin we wekelijkse trainingen, oefenwedstrijden en toernooien hebben gespeeld, gaan we op 3 september weer beginnen met een nieuw seizoen. Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen (snel)gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers."

Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden, benadrukt Stam. "Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan hier in voorop.
De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep zestig plus en laagdrempelig, zodat iedere zestigplusser mee mag doen en de kosten laag zijn. Meedoen kan voor 5 euro per maand."

Tevens is er medische begeleiding aanwezig. De trainingen staan onder deskundige leiding. Stam: "Elke training start met informatie en een kopje koffie in de kantine, het sociale aspect is net zo belangrijk. De intensiteit van de oefeningen en spelvormen kan ieder op zijn niveau volgen. Door een verantwoorde opbouw van de training proberen we juist eenieder plezierig te laten sporten en niet onbelangrijk, blessures te voorkomen. De trainingen vinden plaats op kunstgras waar je met goede sportschoenen met licht profiel uitstekend op kunt bewegen en voetballen. Na afloop van de activiteit kan onder het genot van een drankje nog even nagepraat worden over alle onderwerpen die op dat moment belangrijk zijn."

Walking Football start 3 september om 10.00 uur in sportcomplex FC Medemblik Almereweg 44.  Aanmelden is niet direct nodig, maar mag uiteraard wel. Voor meer informatie zie: www.dasmedemblik.nl of info@dasmedemblik.nl of bel met Niek Hoogendijk: 0227 548441 of Paul Stam telefoon 0227 543195.