• Provincie Noord-Holland

Mijlpalen feestje in voorbereiding op de N23

DRECHTERLAND Hardlopen en fietsen over de Westfrisiaweg, lekker over de nieuwe Westfrisiaweg slenteren bij een gezellige markt en ook nog een Tunnelgalmconcert. Hoe kun je die nieuwe langverwachte weg beter inwijden. Het gaat gebeuren op zaterdag 10 november in Drechterland, op het nieuwe Westfrisiawegdeel tussen Bedrijventerrein WFO Zwaagdijk en de Voetakkers in Lutjebroek. 'Sportief beleven van de N307', is de inzet. 

Een gewaagde plek natuurlijk voor zo'n feestje, want als er al flink commentaar en kritiek op de vernieuwde Westfrisiaweg was, dan was het wel op dát trajectdeel. De mensen van 'Niet door het lint' kijken nog wel eens hoofdschuddend naar wat er is gebouwd. Fraaie staaltjes wegenbouw, maar toch had het volgens hen beter via een andere route kunnen gaan.

Niettemin wordt de oplevering van het oostelijk deel van de vernieuwde Westfrisiaweg, de N307 zoals de weg in het oostelijk deel heet, ook uitbundig gevierd. De ideeën voor het feest werden aangeleverd via de Mijlpalenfeest planning waarvoor iedereen ideeën kon aanleveren. Sportieve gezelligheid is het motto op zaterdag 10 november.

Van 10.00 tot 17.00 uur is er markt in de onderdoorgang Streekweg. Van 11.00 tot 13.00 uur is er Ploegentijdrit op het traject, met de start aan de Raadhuislaan, verdeeld in categorieën familieploegen, recreanten en wedstrijdrenners (de laatsten om 12.00 uur).

Om 14.00 uur is er een Tunnelgalmconcert in de onderdoorgang. En de dag wordt afgesloten met een run op de Westfrisiaweg: naar keuze 7 of 14 km hardlopen (start vanaf SAV-Grootebroek). Meer info of meedoen? Zoek op internet via N23Westfrisiaweg/mijlpalen