• Minister Ingrid van Engelshoven is zaterdagmiddag in de Huesmolen in Hoorn aanwezig bij de D66 Hoorn campagne

    min. van OCW

Minister naar de Huesmolen in Hoorn

HOORN Politieke partij D66 Hoorn heeft minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen bereid gevonden om de campagne voerende lokale partijgenoten in Hoorn te komen ondersteunen. Van Engelshoven is zaterdag 10 maart tussen 14.30 en 16.00 uur in winkelcentrum De Huesmolen aanwezig. 

De D66 minister wordt daarbij geflankeerd door Tweede Kamerleden Steven van Weyenberg, Sophie in t Veld en Achraf Bouali, om met bezoekers van De Huesmolen het gesprek aan te gaan over onderwijs en dan met name ook het onderwijs in Hoorn. 

Ongetwijfeld komt daarbij de estafettestaking van woensdag 14 maart aan de orde. 

Maar ook worden lokale initiatieven in Hoorn voor het voetlicht gebracht. Zo is daar het initiatief van kandidaat gemeenteraadslid Tim Peschke voor het instellen van een lerarenbeurs, om de lokale onderwijskwaliteit te ondersteunen. Daarnaast wil D66 voor 'meer handen en ogen in de klas' gepensioneerde leraren en pedagogen oproepen om van een 'onderwijspool' versterking te bieden aan het Hoornse onderwijs. D66 noemt ook het aanstellen van een 'scholencoach' voor het verbeteren van aansluiting tussen onderwijsinstellingen in gemeente Hoorn.